VIDEO ⟩ Iraanis lakuvad inimesed pühamuid näitamaks, et nad ei karda koroonaviirust (1)

Elu24
Copy
Iraanis lakuvad inimesed pühamuid, sest tahavad näidata, et nemad koroonaviirust ei karda.
Iraanis lakuvad inimesed pühamuid, sest tahavad näidata, et nemad koroonaviirust ei karda. Foto: www.twitter.com/Masih Alinejad

Internetis levivad videod Iraanist, kus inimesed üritavad pühamute katsumise ja lakkumisega näidata, et nad ei karda koroonaviirust, vahendab LADBible.

Sotsiaalmeediasse postitatud kaadritelt on näha, kuidas inimesed lakuvad pühakodasid ja sõnavad, et neid ei huvita, mis juhtub. Ka võib kuulda neid hüüdmas: «Ma ei karda koroonaviirust!»

Iraani raadiojaama Radio Farda andmetel arreteeriti 29. veebruaril meesterahvas, keda nähti Iraani suuruselt teises linnas Mashhadis pühakoda lakkumas.

«See, mida kinnipeetu tegi, oli anomaalne ja tema juhtumit uuritakse,» teatasid ametivõimud.

Ajakirjanik Masih Alinejad jagas samuti klippe Twitteris ning avaldas, et pühapaigad tuleks praegusel ajal sulgeda. «Kuigi Qomi linn on Iraanis asuva #koroonaviiruse keskpunkt, keelduvad võimud seal usulisi pühapaiku sulgemast.»

«Need režiimimeelsed inimesed lakuvad pühamuid ja julgustavad inimesi neid külastama. Iraani võimud seavad ohtu elusid Iraanis ja kogu maailmas.»

Samuti säutsus ta, et Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) peab kiiresti sekkuma, kuna need inimesed julgustavad ka lapsi sama tegema. «See pole mitte ainult laste väärkohtlemine, aga see aitab ka viirusel Iraanis ja teistes riikides paremini levida.»

Hiinast Hubei provintsist Wuhanist möödunud aasta detsembris alguse saanud uus koroonaviirus on levinud 68 riiki. Covid-19 haiguse tagajärjel on surnud 3000 inimest ja nakatunuid on üle 85 000.

Suuremad viirusekolded on Hiina, Lõuna-Korea, Jaapan, Itaalia ja Iraan. 

Iraanis on hetkel uude koroonaviirusesse COVID-19 nakatunud 978 inimest, viirusesse on surnud 54 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles