Prantsusmaal keelati koroonaviiruse tõttu põsesuudlus (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsusmaa president Emmanuel Macron andmas 20. veebruaril 2020 Brüsselis Saksamaa kantslerile Angela Merkelile põsesuudlust
Prantsusmaa president Emmanuel Macron andmas 20. veebruaril 2020 Brüsselis Saksamaa kantslerile Angela Merkelile põsesuudlust Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsuse võimude käsul keelati seal uue koroonaviiruse tõttu ajutiselt põsesuudlused.

Põsesuudlus «bise» on osa Prantsuse kultuurist, kuid nüüd ei tohi enam nii tervitada, kuna sellega võib haigus levida, teatab businessinsider.com.

Prantsuse tervishoiuminister Olivier Véran andis prantslastele näpunäiteid, kuidas uude koroonaviirusesse nakatumist vältida.

«Kuigi prantslastele meeldib füüsiline kontakt, tuleb sellest mõneks ajaks loobuda. Kaasa arvatud põsesuudlustest. Prantsusmaal levib uus koroonaviirus ja meil tuleb teha kõik selle leviku takistamiseks,» teatas Véran.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) vaatamas, kuidas ta naine Brigitte Macron annab põsemusi USA presidendile Donald Trumpile. Foto tehti 25. augustil 2019 Prantsusmaal Biarritzis G-7 riikide tippkohtumisel.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) vaatamas, kuidas ta naine Brigitte Macron annab põsemusi USA presidendile Donald Trumpile. Foto tehti 25. augustil 2019 Prantsusmaal Biarritzis G-7 riikide tippkohtumisel. Foto: FRANCOIS MORI/AP/Scanpix

Ta lisas, et piirang on ajutine ja kui haiguspuhang möödas, saab tavapärane elu jätkuda.

Prantsusmaa president Emmanuel Marcon keelas rohkem kui 5000 inimesega avalikud kogunemised, et takistada viiruse levimist. Keelu alla läks ka Pariisi poolmaraton, mis oleks pidanud toimuma 1. märtsil. Samuti suleti koroonaviiruse tõttu Pariisis asuv maailmakuulus Louvre’i muuseum.

Prantsusmaal on diagnoositud 73 inimesel uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 nakkus ja sellest tingitud haiguse COVID-19 tagajärjel on surnud kaks inimest.

Hiinast Hubei provintsist Wuhanist alanud uue koroonaviiruse epideemia on jõudnud peaagu kõikjale maailmas. Viirusega on nakatunud ligi 90 000 nimest ja surnuid on üle 3000.

Suurimad haiguskolded on Hiinas, Lõuna-Koreas, Jaapanis, Itaalias ja Iraanis. Esimestest nakatunutest teatasid 2. märtsil Island ja Andorra.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles