Telekokk Jamie Oliveri ei tunne enam äragi

Inna-Katrin Hein
Copy
Jamie Oliver tutvustas 7. jaanuaril USAs New Yorgis oma uut kokaraamatut «Ultimate Veg»
Jamie Oliver tutvustas 7. jaanuaril USAs New Yorgis oma uut kokaraamatut «Ultimate Veg» Foto: RW/MPI/Capital Pictures /Scanpix

Briti tuntud telekokk Jamie Oliver on uue välimusega, kuna kaotas kehakaalust 12 kilogrammi pärast seda, kui loobus nii lihast kui ka alkoholist.

44-aastase koka sõnul oli tal mõnevõrra ülekaalu ja ta vabanes sellest menüü muutmise, mitte raske treeninguga, kirjutab nzherald.co.nz.

«Minu menüüst kadus liha, kuid köögiviljakogused suurenesid. Lubasin endale rohkem und ja jalutamist. Liha asendasin pähklite ja seemnetega, et saada valke ja kasulikke rasvu,» sõnas Oliver raadiojaamale Radio Time antud intervjuus.

Kuulsa mehe sõnul nautisid ka ta lapsed uut moodi toitumist.

Oliveril ilmus hiljuti kokaraamat «Ultimate Veg», milles ta toob ära lihavabade roogade retseptid, mis sobivad ka lihaarmastajatele.

Jamie Oliver tutvustas 7. jaanuaril USAs New Yorgis oma uut kokaraamatut «Ultimate Veg».
Jamie Oliver tutvustas 7. jaanuaril USAs New Yorgis oma uut kokaraamatut «Ultimate Veg». Foto: RW/MPI/Capital Pictures /Scanpix

Veel on tuntud kokal plaanis taimetoidu kokandussaade «Meat-Free Meals» (Lihavabad road).

Oliveri sõnul jõi ta nädalavahetustel üsna palju õlut, veini, džinni ja muud, kuid kui ta neist alkohoolsetest jookidest loobus, langes ka kehakaal. «Kaalukaotuses mängis rolli ka see, et loobusin alkoholist. Mu nahk muutus paremaks ja välimus noorenes,» teatas tuntud inglane. 

Jamie Oliver möödunud aasta mais Prantsusmaal.
Jamie Oliver möödunud aasta mais Prantsusmaal. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

«12 kilogrammi kadus kiiresti, kuigi sõin normaalses koguses toitu. Lisasin menüüsse merevetika, kuna see on toitaineterikas, annab vähe kaloreid ja täidab kõhtu. Meie kauged esivanemad sõid merevetikat, seda süüakse praegu palju Jaapanis,» lisas kokk.

Oliveri sõnul läks ta tagasi kooli, et õppida toitumist ja uurida, millises maailma paigas elavad inimesed oma tervisliku toitumise tõttu kõige kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles