Bill Clinton paljastab dokumentaalsarjas, miks ta astus Monica Lewinskyga salasuhtesse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
USA ekspresident Bill Clinton esinemas 18. veebruaril 2020 Puerto Ricos kliimakonverentsil
USA ekspresident Bill Clinton esinemas 18. veebruaril 2020 Puerto Ricos kliimakonverentsil Foto: RICARDO ARDUENGO/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president selgitab uues dokumentaalsarjas «Hillary», miks ta 1998. aastal astus salasuhtesse Valge Maja praktikandi Monica Lewinskyga.

Clintoni teatel oli tema presidendiajal surve Valges Majas nii suur, et ta otsis midagi, mis ta mõtted eemale viiks ja teda rahustaks, teatab dailymail.co.uk.

«Maailm minu ümber hakkas kokku kukkuma. Mul oli tunne, et osalen 15 tiitlivõistlusel, tegelikult oli võistlusi 30. Pidin leidma midagi, mis mu mõtted eemale juhiks. Pinge all võib nii mõndagi juhtuda,» teatas ekspresident.

Ta lisas, et iga inimese elus on hirmuhetki, kahtlemist, kõhklemist ja kartusi.

«Töötasin oma hirmudega aastaid, et neist vabaneda. Nüüd, vanemana, olen hoopis teine inimene, kui olin nooremana,» nentis Clinton, kes oli USA 42. president.

Bill Clintoni jaoks oli kõige hullem see, et kui tema ja Monica Lewinsky salasuhe avalikuks sai, siis pidi ta seda selgitama oma 18-aastasele tütrele Chelseale.

USA endine president Bill Clinton ja ta tütar 2008 Hillary Clintoni valimiskampaania sündmusel Kentuckys Louisville'is
USA endine president Bill Clinton ja ta tütar 2008 Hillary Clintoni valimiskampaania sündmusel Kentuckys Louisville'is Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Neljaosalises sarjas käsitletakse Clintonite perekonna erinevaid elutahke.

Sarjas on keskendutud Bill Clintoni abikaasale Hillary Clintonile, kelle elu jälgitakse ta ülikooliajast kuni 2016. aastani, mil ta kaotas presidendivalimised Donald Trumpile.

Hillary Clintoni teatel läksid tema ja ta mees Lewinsky skandaali tõttu paarisuhteteraapiasse ning seal koos Billiga olemine oli väga valus.

USA president Bill Clinton ja esileedi Hillary Clinton 1993. aasta veebruaris Valges Majas kohtumas tervishoiuametnikega
USA president Bill Clinton ja esileedi Hillary Clinton 1993. aasta veebruaris Valges Majas kohtumas tervishoiuametnikega Foto: Greg Gibson/AP/Scanpix

 «See teraapia oli üks raskemaid asju, mida ma oma elus olen pidanud tegema, kuid see oli vältimatu. Me pidime selle läbi tegema enda ja oma tütre Chelsea pärast,» sõnas Hillary Clinton sarjas.

Hillary Clintoni arvates rikkus salasuhe mõtlematu noore naise elu ja tal on siiani märk küljes.

Monica Lewinsky veebruaris 1999
Monica Lewinsky veebruaris 1999 Foto: Greg Gibson/AP/Scanpix

«Olen aastaid jälginud Monica Lewinsky elu ja nägin, et ta pingutas väga palju, et saada normaalne elu tagasi. Samas tuleks küsida, mis on normaalne,» jätkas Hillary Clinton.

Monica Lewinsky on tunnistanud, et tema ja Bill Clintoni suhe määris ta maine ja sellel olid kaugeleulatuvad tagajärjed.

Lewinsky sõnas 2015. aastal antud intervjuus, et seksiskandaal tegi temast negatiivse kuulsuse ja kogu maailma silmis alandatud inimese.

Monica Lewinsky selle aasta veebruaris Vanity Fairi Oscari peol
Monica Lewinsky selle aasta veebruaris Vanity Fairi Oscari peol Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Hoolimata sellest, et 1990. aastate lõpul ei olnud internet selline nagu nüüd ja puudus sotsiaalmeedia, levisid pildid Lewinskyst ja kommentaarid kulutulena.

«Mind nimetati internetis litsiks, hooraks, bimboks. Mu maine sai kahjustada, kaotasin eneseusu ja mu elu oli kildudeks,» sõnas Lewinsky intervjuus.

Lewinsky sõnul nimetatakse tänapäeval seda netikiusamiseks või -ahistamiseks.

William Jefferson Clinton (sünninimega William Jefferson Blythe III; sündinud 19. augustil 1946) on Ameerika Ühendriikide poliitik, 42. Ameerika Ühendriikide president. Ta teenis presidendina kaks ametiaega aastatel 1993–2001. Ametisse astumise ajal oli ta 46 aastat vana ja oma vanuselt kolmas USA president. Clinton on vaadetelt tsentristlik ja kolmanda tee esindaja.

Monica Samille Lewinsky (sündinud 23. juulil 1973 San Franciscos Californias) on Ameerika Ühendriikide küberkiusamise vastane aktivist.

Ta sai rahvusvaheliselt tuntuks 1998. aastal armuafääri tõttu toonase Ameerika Ühendriikide presidendi Bill Clintoniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles