ENNE JA NÜÜD ⟩ Skandaalset Monica Lewinskyt ei tunne enam äragi!

Elu24
Copy

Monica Lewinsky (46) nimi ei unune ilmselt niipea. Tema ja president Bill Clintoni (73) vaheline afäär pakub kõneainet tänase päevani, ent suured pealkirjad varjutavad tihti tema tänuväärt aktivisti tööd. 

Bill Clintoniga salasuhtesse astunud Valge Maja praktikant Monica Lewinsky on taas luubi all seoses värske dokumentaalsarjaga «Hillary», milles Ameerika Ühendriikide endine president selgitab, mis 1998. aastal täpsemalt aset leidis (Loe lähemalt SIIT).

Kui Clinton lõpetas skandaalist hoolimata oma presidendikarjääri märkimisväärse 65-protsendilise toetusega, siis Lewinsky jaoks olid sel palju kurvemad tagajärjed. Naine on tunnistanud, et salasuhte ilmsiks tulek alandas teda kogu maailma ees ja sellega kaasnevast häbiplekist on tal siiani keeruline lahti saada.

46-aastane Monica Lewisnky on siiski jätkuvalt aktiivne poliitikamaailmas. Lisaks on ta disaininud käekotte ja töötanud USA telekanali Channel 5 korrespondendina Ühendkuningriigis. Paar aastat tagasi liitus ta #MeToo liikumisega ning avaldas essee, milles mõtiskles, et kuigi tema ja Clintoni suhe oli konsensuslik, tekitas nende vanuste ja positsioonide vahe ebaõiglase võimudünaamika presidendi kasuks.

Ajakiri Vanity Fair korraldas hiljuti Oscarite raames piduliku õhtusöögi, mida väisas teiste seas ka Lewisnky. Naine ilmus fotograafide ette erakordselt säravana ja paljud ehk ei saanud esmapilgul arugi kellega tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles