VAATA VESTLUSRINGI ⟩ Suhtevägivalla ohver Laura esimesel avalikul esinemisel: sellest peab rääkima!

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy

Daniel Sepa ohver Laura rääkis reedel Eestimaa naiste VIII kongressil õudustest, mida üheksa kuu vältel naisepiinajaga koos elades taluma pidi. Nüüd saab tema esinemist ning arutelu psühhoterapeudi ja prokuröriga järele vaadata.

21-aastane Laura astus kongressil esimest korda avalikult üles, et süstida julgust teistesse, kes suhtevägivalla all kannatavad, ning rääkida nendest õudustest, mis toimusid ilusa fassaadi taga. Ülevaate kongressil räägitust ja Lauraga juhtunust leiad siit.

Endine noorpoliitik ja näitleja Daniel Sepp mõisteti eelmise aasta suvel süüdi endise elukaaslase kallal jõhkrutsemises. Üheksa kuu vältel piinas ta naist nii vaimselt kui füüsiliselt, lõi, peksis, kägistas ja lämmatas teda ning ähvardas tapmisega nii Laurat kui tema lähedasi.

Eestimaa naiste kongress, kus Laura kõneles, toimus esimest korda 1917. aastal Tartus. Tänavusel kongressil keskenduti teemale «Julgus otsustada» ning tutvustati kogemuslugude kaudu võimalusi oma elu muutmiseks. Ka Laura andis vägivalla all kannatajaile soovitusi, kuidas raskest eluetapist võitjana väljuda.

Vestlusringis osalesid ka Laura psühhoterapeut Kait Sinisalu ja riigiprokurör Karin Talviste, kes rääkis, mida sarnases olukorras teha, ning mida sellest loost õppida.

Vaata galeriid VIII kongressist ja Laura esinemisest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles