GALERII ⟩ Londonis tõmbasid naisaktivistid särgid seljast ja blokeerisid Waterloo silla

Elu24
Copy

Extinction Rebellioni tänane protest Londonis oli kindlasti väga silmatorkav. Nised blokeerisid koguni terve silla, et kliima ja naiste probleemidele tähelepanu tõmmata, kirjutab LadBible.

Salk naisi viskasid täna Londonis seljast särgid ning rinnahoidjad viisid ellu ühe erilisema Extinction Rebellioni protesti, mis seni toimunud on. Ülemaailmse naistepäeva puhul blokeeris umbes 30 naist Londoni Waterloo silla.

Inimketi moodustanud aktivistid soovisid enda sõnul puhul tõmmata tähelepanu «naiste olukorra halvenemisele kliimakriisi süvenedes». Neil olid üle rinna maalitud sõnumid nagu «kliimavägivald», «kliimaahistamine», «kliimaõiglus» ja muud sellist.

«Looduskatastroofide toimudes, mida tuleb kliimamuutuse tõttu järjest enam ette, jäävad naised sageli põgenikelaagrites seksuaalvägivalla kätte,» selgitas Extinction Rebellion.

«Peamiselt kogevad just vaesemate maade naised vägivalla kasvu, kuid tulevikus võib see olla reaalsus kogu maailmas, kui kliimamuutusega ei tegeleta,» pani protestil osalenud Sarah Mitram valitsustele südamele.

Protestijad toetuvad jaanuaris avaldatud raportile, mis leidis, et «klimaatilised muutused ning keskkonna olukorra halvenemine suurendavad ka vägivalda naiste vastu». Samuti on ÜRO andmete järgi 80% ilmastiku tõttu pagulusse sunnitud inimestest just naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles