PILDID JA VIDEO ⟩ Hiinas Guanzhous varises karantiinikeskuseks olnud hotell, hukkus vähemalt 10 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy

Hiina eriolukordade ministeeriumi teatel varises riigi kaguosas Fujiani provintsis Quanzhous hotell, mis oli tehtud ajutiseks karantiinikeskuseks, kus olid koroonaviirusesse nakatunutega kokku puutunud, kellel ei olnud seni ilmnenud haiguse sümptomeid.

Abcnews.go.com teatel hukkus varingus vähemalt 10 inimest, 23 sai kannatada ja rusudest on välja toodud 38 inimest, kes viidi Quanzhou haiglatesse. Nende seas oli ka sülelapsi.

Hoone omanik võeti vahi alla ja võimud uurivad, mis põhjustas Xinjia hotellis varingu. 

Politsei teatel tehti esimesel korrusel remonti ja see võis mõjutada hoone stabiilsust.

Hiina uudisteagentuuri Xinhua teatel oli tegemist uue hotelliga, mis avati 2018. aasta juunis ja milles oli 66 numbrituba.

Enne varingut oli hoones 58 inimest, kes olid koroonaviirusse nakatunutega kokkupuutumise tõttu jälgimise all. Nende kõigi koroonaviiruse test oli negatiivne.

Hiinas Fujiani provintsis Quanzhous varises hotellis, milles olid koroonaviirusse nakatunutega kokku puutunud karantiinis. Pildil päästetöötajad päästetuga.
Hiinas Fujiani provintsis Quanzhous varises hotellis, milles olid koroonaviirusse nakatunutega kokku puutunud karantiinis. Pildil päästetöötajad päästetuga. Foto: STR/AFP/Scanpix

Varingu ajal olid lisaks karantiinis olijatele hoones ka hotelli ja samas majas asuva autopoe töötajad. 

Sündmuspaigal on rusude alla jäänuid otsimas üle 1000 päästetöötaja ja seitse jäljekoera.

Hiinas Fujiani provintsis Quanzhous varises hotellis, milles olid koroonaviirusse nakatunutega kokku puutunud. Pildil päästetöötajad koos jäljekoertega otsimas inimesi.
Hiinas Fujiani provintsis Quanzhous varises hotellis, milles olid koroonaviirusse nakatunutega kokku puutunud. Pildil päästetöötajad koos jäljekoertega otsimas inimesi. Foto: TPG / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Uus koroonaviirus SARS-CoV-2 hakkas levima möödunud aasta lõpul Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. Nüüdseks on koroonaviirusest tingitud haiguse Covid-19 tagajärjel kaotanud elu üle 3800 inimese ja viirusse nakatunuid on rohkem kui 100 000.

Quanzhou asub nakkuse epitsentrist Wuhanist 670 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles