METANOOLITRAGÖÖDIA ⟩ Kümned iraanlased sattusid haiglasse ja surid, üritades alkoholiga koroonaviirust peletada

Elu24
Copy
Iraani viirusesse surnud parlamendisaadiku surnukeha transporditakse matmisele.
Iraani viirusesse surnud parlamendisaadiku surnukeha transporditakse matmisele. Foto: Farsnews

Iraan maadleb koroonaviiruse puhanguga ja inimesed on meeleheitel. Kuulujutt, et rasket haigust saab alkoholiga peletada, maksis mitmele neist ka elu ja silmanägemise.

Kohalik meedia kinnitas seitsme inimese hukkumist. Haiglasse on metanoolitragöödia järel sattunud lisaks 48 kannatanut.

Kümnete haiglalsse sattumisele aitasid kaasa Iraani sotsiaalvõrgustikes levivad kuulujutud, et koroonaviirust aitab eemal hoida just alkohol. Osadele sattus aga kätte hoopis tööstuslik alkohol - metanool.

«48 inimest said mürgituse, mõned neist kaotasid ka nägemise ning on jaotatud üle linna erinevatesse haiglatesse,» kinnitas Ahvazi regiooni prokurör Ali Biranvand. «Mürgituse levikut vaadates võib oletada, et surmade arv kasvab veelgi.»

Iraanis on islamiseaduste järgi alkoholi tarbimine karistatud. Vaid 5% rahvastikust tunnistab selle tarbimist viimase aasta jooksul. Selle vähene kättesaadavus võib ka olla "puupiirituse" tragöödia üheks põhjuseks.

Koroonaviirus on Irani karmilt räsinud. Surnud on 237 inimest ja üle 7000 nakatunud, neist mitmed valitsuse ja parlamendi liikmed.

Eestiski mäletavad paljud kurikuulsat Pärnu metanoolitragöödiat. "Puupiiritust" salaviina pähe müünud petturid mürgitasid 2001. aastal 68 inimest, veel 43 jäid invaliidideks. Samas on viimasel ajal ka Eestis levinud kuuldused alkoholi toimest koroonaviiruse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles