Valge Maja kinnitas, et president Donald Trumpile ei ole tehtud koroonaviiruse testi

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump allkirjastas 6. märtsil dokumendi, mille alusel antakse koroonaviirusega võitlemiseks 8,3 miljardit dollarit.
USA president Donald Trump allkirjastas 6. märtsil dokumendi, mille alusel antakse koroonaviirusega võitlemiseks 8,3 miljardit dollarit. Foto: Jim LoScalzo/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

Valge Maja pressiesindaja Stephanie Grisham teatas, et president Donald Trumpile ei ole tehtud koroonaviiruse testi ja teda ei panda karantiini.

USAs arvati, et Trump võis koroonaviiruse nakkuse saada pärast kokkupuudet vabariiklastest seadusandjatega, kellel oli varem kontakt koroonaviirusse nakatunuga, teatab express.co.uk. 

Kongressi esindajad Doug Collins ja Matt Gaetz osalesid eelmisel kuul konservatiivse poliitilise tegevuse konverentsil (CPAC). Konverentsi ajal puutusid mõlemad vabariiklased kokku osalejaga, kes oli saanud koroonaviiruse diagnoosi.

Vabariiklane Doug Collins detsembris 2019
Vabariiklane Doug Collins detsembris 2019 Foto: PATRICK SEMANSKY/AFP/Scanpix

Nii Collins kui ka Gaetz panid end vabatahtlikult karantiini ja seni ei ole neil haigussümptomeid ilmnenud.

Trump puutus mõlema mehega viimastel päevadel mitu korda kokku. President vestles Gaetziga presidendilennuki Air Force One pardal, nad ka kätlesid tervituseks.

Vabariiklane Matt Gaetz detsembris 2019 USA esindajatekojas kõnet pidamas
Vabariiklane Matt Gaetz detsembris 2019 USA esindajatekojas kõnet pidamas Foto: /AP/Scanpix

Trumpi kokkupuude Collinsiga toimus möödunud nädala reedel Georgias, kuhu Trump lendas, ja ka nemad kätlesid kokkusaamisel.

Nad külastasid seal haiguste kontrolli- ja ennetamise keskust.

«Donald Trump ei vajanud koroonaviiruse testi, kuna tal ei olnud pikaajalist kokkupuudet isikutega, kellel oleks koroonaviirus diagnoositud. Samuti ei ole presidendil haigussümptome,» selgitas Valge Maja pressiesindaja. Esindaja lisas, et Trump on jätkuvalt hea tervise juures, kuid ta arst igaks juhuks jälgib teda.

USAs on diagnoositud uue koroonaviiruse nakkus 600 inimesel ja selle tagajärjel on surnud 23 inimest.

USA tervishoiuametnike teatel võib nakatunute arv olla suurem, kuna ei ole teada, kui paljudele inimestele koroonaviiruse test tehtud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles