VIDEO ⟩ Harry ja Meghani viimane päev kuningliku pere esindajatena oli kummaline (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Harry (taga vasakul) ja hertsoginna Meghan (taga paremal) lahkumas 9. märtsil Westminster Abbeyst. Nende ees on prints William (vasakul), hertsoginna Catherine (paremal) ja prints Charles
Prints Harry (taga vasakul) ja hertsoginna Meghan (taga paremal) lahkumas 9. märtsil Westminster Abbeyst. Nende ees on prints William (vasakul), hertsoginna Catherine (paremal) ja prints Charles Foto: PHIL HARRIS/AFP/Scanpix

Briti prints Harry ja ta naine, Sussexi hertsoginna Meghan esindasid 9. märtsil viimast korda kuninglikku perekonda, olles kohal Londonis Westminster Abbey katedraalis iga-aastasel Commonwealth Service'i jumalateenistusel.

Briti meedia teatel olid seal ka prints William, Cambridge’i hertsoginna Catherine, prints Charles, Cornwalli hertsoginna Camilla ja kuninganna Elizabeth II.  

Kuningliku pere siseallika sõnul ei kujunenud Harry ja Megani viimane päev selliseks, nagu nad lootsid.

Allika teatel nad pettusid, kuna neil ei lubatud tulla kirikusse koos teiste kuningliku pere liikmetega, vaid nad pidid tulema eraldi.

Nad said käsu saabuda enne kuninganna Elizabeth II ning prints Charlesi ja hertsoginna Camillat ning nad pidid istuma nende taga.  

Väidetavalt üritas prints William saabumisjärjekorda muuta, et tema, ta naine ning Harry ja Meghan saabuksid koos, kuid see ei õnnestunud.

Jumalateenistusele oli kutsutud üle 2000 inimese, kelle kutsekaardile oli märgitud saabumise aeg ja istekoht. Viimase minuti muudatused ei tulnud kõne allagi.

Kohal olnud märkasid, et Willami ja Catherine’i ning Harry ja Meghani suhtlemine oli vaevaline ning neil oli teineteise seltskonnas ebamugav olla.

Meedias ilmunud fotosid ja videot vaadanud Briti kehakeele ekspert Judi James teatas, et eriti ilmne oli Williami ja Harry jäine olek.

«Nende liigutused ja silmad reetsid, et tegemist ei olnud kahe venna rõõmsa taaskohtumisega. Nad olid teineteise suhtes külmad ja võõrad,» teatas ekspert.

Meghanil oli kogu sündmuse aja naeratus suul, kuid Harry, William ja Catherine olid tõsised.

Harry ja Meghan lahkuvad Briti kuninglikust perest ametlikult 31. märtsil ja pärast seda nad enam ei esinda Elizabeth II ega peret. Neil on Buckinghami palees kontor, mis suletakse 1. aprillil.  

Harry ja Meghan ei saa enam kasutada tiitleid His Royal Highness ja Her Royal Highness (Tema kuninglik kõrgus).

Lisaks ei saa nad kasutada kuninglikule perele viitavat terminit Sussex Royal, mis on ka viide neile alles jäänud tiitlile Sussexi hertsog ja Sussexi hertsoginna.

Harry ja Meghan osalesid 7. märtsil Royal Albert Hallis Mountabatteni muusikafestivalil. Meganil oli seljas erkpunane õhtukleit, Harry kandis pidulikku sõjaväevormi.

Prints Harry ja hertsoginna Meghan 7. märtsil Royal Albert Hallis Mountbatteni muusikafestivalil.
Prints Harry ja hertsoginna Meghan 7. märtsil Royal Albert Hallis Mountbatteni muusikafestivalil. Foto: George Rogers/SIPA /Scanpix

Ka see oli nende üks viimaseid ülesastumisi Briti kuningliku pere esindajatena.

Paar teatas juba möödunud aastal, et tahavad esindusülesannetest loobuda ega soovi ka tiitleid.

Prints Harry, hertsogina Meghan ja nende üheksakuune poeg Archie Harrison on alates möödunud aasta lõpust elanud Kanada läänerannikul Vancouveris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles