Lauri Saatpalu müüb vidinat, millega suurt midagi teha pole: muhkkatku nakkust pole karta

Elu24
Copy
Lauri Saatpalu mängib VAT teatri etenduses «Südame sosin».
Lauri Saatpalu mängib VAT teatri etenduses «Südame sosin». Foto: VAT teater / Rait Avestik

Muusik ja näitleja Lauri Saatpalu pani Facebooki gruppi «Muusikute infovahetus» üles kuulutuse, et müüa maha saatja, mis kunagi kõrge hinnaga soetatud sai.

Saatja sai mõnekümne aasta eest ostetud «ränga raha eest» ning jäi nüüd keldrikappi koristades muusikule näppu. «Kümme tuhat krooni oligi 20 aastat tagasi suur raha,» meenutas Saatpalu.

Asja konks on aga selles, et saatjaga pole tänapäeval suurt midagi peale hakata. «Parseldati sagedused maha ja nii ta jäi. Teatrid panid seljad kokku ja said kompensatsiooni, aga indiviidid said riigilt lihtsalt põske. Iseenesest see ju töötab seal, kus sagedusi ei segata... Mongoolias, Aafrikas, vanaema juures maal... lavale ilmselt ei läheks,» mõtiskles tuntud muusik.

Saatpalu pakkus välja, et saatja võiks soetada keegi, kelle lapsel on tehnikahuvi: «Noh, et tahab haamriga lüüa või midagi...» Kaasa saab ka peamikri. «Kuna poroloonist otsik on purenenud ja tuleb asendada, siis pole ka aastatetagust muhkkatku nakkust karta,» naljatles muusik.

Saatpalu leidis kiiresti huvilise, kes pakkus välja, et saatjat saab kasutada ambient'i instrumendina. Ambient on stiil, mis keskendub atmosfääriliste ja «visuaalsete» helide loomisele.

Saatpalu pani saatja müüki.
Saatpalu pani saatja müüki. Foto: Kuvatõmmis Facebookist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles