Koroonakirves ripub suurte musafestivalide kohal: kas Coachella nihkub oktoobrisse?

Elu24
Copy
Coachella festivali publik 2018.
Coachella festivali publik 2018. Foto: Reuters/ScanPix

USA meedia teatel on väga tõenäoline, et ameeriklaste suured muusikafestivalid Coachella ja Stagecoach lükkuvad koroonaviiruse hirmus sügisesse.

Variety ja Billboardi teatel on käimas läbirääkimised, et Californias toimuvad Coachella ja Stagecoachi festivalid oktoobrikuusse lükata. California suurim muusikafestival Coachella peaks toimuma aprilli keskpaigas, Stagecoachi kantrimuusika festival aprilli lõpus.

Koroonaviiruse hirmus on juba ära jäetud järgmisel nädalavahetusel Miamis toimuma pidanud Ultra muusikafestival ja SXSW festival Texases.

Viirus on jõudnud ka Coachella orgu, kus samanimeline festival toimuma peaks. Esmaspäeval teatati kolmest uuest nakatunust, kokku on Riverside'i maakonnas, kus Coachella toimub, nakatunuid kuus. Ära on jäetud ka Indian Wellsi tenniseturniir, mis toimunuks festivalipaigast mõne kilomeetri kaugusel.

Coachella tänavuste esinejate seas peaks olema Rage Against the Machine, räppar Travis Scott, Frank Ocean, Lana Del Rey, Danny Elfman jpt. Stagecoachil peaksid esinema Carrie Underwood, Thomas Rhett, Eric Church jt.

Coachella festivali külastab igal festivalipäeval umbes 100 000 inimest.
Coachella festivali külastab igal festivalipäeval umbes 100 000 inimest. Foto: AFP/SCANPIX

Välismeedia teatel tegeleb festivalide korraldaja Goldenvoice sellega, et üritused oktoobrisse nihutada. Info lekkis artistide esindajatelt, kellega festivalide korraldajad ühendust võtsid, et uurida, kas saaks esinemise aega muuta. Spekuleeritakse, et kui üritusi edasi lükata ei õnnestu, jäetakse need täiesti ära.

Ametlikku kommentaari Goldenvoice sel teemal andnud pole. Teisipäevase seisuga sai festivalidele pileteid veel soetada.

Koroonaviiruse hirmus on edasi lükatud ka Tallinn Music Week, see toimub augustis. Loe selle kohta pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles