Riigi netivalvur hoiatab: kelmid võtsid sihikule koroonahirmus eestlased

Elu24
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Cardon/Reporters/Scanpix

Riigi infosüsteemi amet hoiatab eestlasi e-kirja eest, milles jagatakse infot koroonaviiruse leviku kohta. Tegemist on pahavaraga.

Kui e-postkasti jõuab kiri, mille pealkiri on «Tervis hoiuministeeriumi poolt heaks kiidetud teade COVID-19 viiruse levikust», siis ära ava antud kirjas viidatud linki, hoiatab RIA.

Petukirjas jagatakse infot koroonaviiruse kohta ning selle lõpus on väidetav eeskiri, mille järgimine peaks aitama epideemia levikut tõkestada. Seda eeskirja kindlasti avada ei tasu.

«Kui avasid arvutis lingi, siis ära kasuta seda arvutit, vaid vii see spetsialisti juurde puhastusse. Vaheta välja brauserisse salvestatud paroolid. Kui oled brauserisse salvestanud pangakaardi andmed, siis teavita sellest panka, sest kurjategijad võivad kasutada sinu pangakaarti ning vajadusel telli uus kaart,» jagas RIA juhtnööre.

Terviseameti ametlik ja originaalkiri koroonaviiruse kohta tuli aadressilt noreply@eesti.ee. «Kui saate kirja kahtlaselt ja tundmatult aadressilt, siis kustutage pikemalt mõtlemata kiri,» juhendas RIA.

Vaata, millisest kirjast on jutt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles