VIDEO ⟩ Koroonaviirus: Hiina teatel on ajutised haiglad tühjaks jäänud ja haiguspuhang hakkab taanduma

Inna-Katrin Hein
Copy
Joonistus, mis viitab, et uue koroonaviiruse puhang algas Hiinas ja nüüd on hakanud nakatumised seal vähenema
Joonistus, mis viitab, et uue koroonaviiruse puhang algas Hiinas ja nüüd on hakanud nakatumised seal vähenema Foto: shutterstock.com

Hiina Hubei provintsi, kus möödunud aasta lõpul hakkas levima uus koroonaviirus SARS-CoV-2, võimude teatel on olukord nüüd seal kontrolli all.

Hiinas on hakanud koroonviirusse nakatumine vähenema, sest 10. märtsil oli seal vaid 19 uut nakkusjuhtumit, millest enamik olid Wuhanis, välja arvatud kaks välismaal nakatunud hiinlast, teatab bbc.com.

See on alates jaanuarist kõige väiksem arv nakatunuid päevas.

Hiinas on koroonaviirusest tingitud haiguse tõttu surnud 3136 inimest ja nakatunuid on praeguse seisuga 80 754.

Hubei provintsi võimud tühistasid haigestumise vähenemise tõttu osaliselt liikumiskeelu. Koroonaviiruse nakkust mittesaanud võivad alates 10. märtsist provintsis vabalt liikuda aladel, kus koroonaviirusse nakatumise oht on praktiliselt olematu.

Terved inimesed peavad kasutama vastavat mobiilirakendust, et liikumisluba saada. Nende telefonis on roheline koodikaart, et vajadusel seda liikumist kontrollivale politseile näidata.

Hiina president Xi Jinping oli Wuhanis 10. märtsil, et uurida olukorda ja rääkida epideemiaga võitlevate meditsiinitöötajatega.

Hubei provintsi võimud kinnitasid president Xi-le, et haigestumine on võrreldes aasta algusega vähenenud ja olukord stabiliseerunud. «Hubeis ja Wuhanis on varasemast palju vähem uusi nakkusjuhtumeid. Seega oleme olukorra peaaegu kontrolli alla saanud,» teatasid võimuesindajad.

Lääne meedia teatel viitab presidendi külaskäik sellele, et Hubeis ja Wuhanis on varasemaga võrreldes ohutum.

Hiinas uue koroonaviiruse epideemia tõttu rajatud 14 ajutist haiglat on tühjaks jäänud, uksed sulgenud ja need lammutatakse. Vabanevad ka spordisaalid ja koolid, kus olid samuti ajutised haiglad. 

Hubei provintsis on alates 9. märtsist järk-järgult hakatud koole ja ametiasutusi avama. Wuhani Tianhe lennujaam peaks tööle hakkama lähipäevadel.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta lõpul levima hakanud uus koroonaviirus SARS-CoV-2 ja sellest põhjustatud haigus Covid-19 on jõudnud rohkem kui 80 riiki.

Suurimad nakkuskohad lisaks Hiinale on Itaalias, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Singapuris, Mongoolias ja Iraanis.

Uus viirus on võtnud elu rohkem kui 4100 inimeselt ja nakatunuid on üle 100 000. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles