Printsess Beatrice’i pulm võib koroonaviiruse tõttu ära jääda

Inna-Katrin Hein
Copy
PrintsessBeatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi septembris 2019 tehtud kihlusfotol
PrintsessBeatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi septembris 2019 tehtud kihlusfotol Foto: ALPR/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II lapselaps, printsess Beatrice peaks abielluma 29. mail Londonis Buckinghami palees, kuid uue koroonaviiruse puhangu tõttu võib pulm ära jääda.

Briti õukonnaallika teatel ei pruugi pulma pääseda Beatrice’i kihlatu Edoardo Mapelli Mozzi pereliikmed, kes elavad Itaalias Lombardias ja on praegu seal karantiinis, teatab dailymail.co.uk.

Briti tervishoiuekspertide arvates ei ole mai lõpuks veel koroonaviiruse oht möödas ning selle tõttu soovitavad nad ära jätta sündmused, kuhu koguneb palju inimesi.

Mitmed lennufirmad on katkestanud lennud Itaaliasse ja ei ole teada, kas mais lõpus lennatakse sinna taas ning seega on kahtlus all, kas peigmehe pere saab pulma lennata.

«Koroonaviirus on paljude elu segamini löönud, kaasa arvatud printsess Beatrice’i oma, kelle pulma kuupäev pandi paika enne viiruse levima hakkamist. Koroonaviirus mõjutab ka Betarice’i tüdrukuteõhtut ja ta kallima Edoardo poissmeestepidu, kuna osad nende külalised peaks tulema Itaaliast,» sõnas õukonnaallikas.

Edoardo Mapelli Mozzil on nii Briti kui Itaalia kodakondsus. Ta pere elab Villa Mapelli Mozzi mõisas, kus nad kasvatavad viinamarju ja teevad veini.

Printsess Beatrice ja ta kallim Edoardo Mapelli Mozzi kihlusid. Möödunud sügisel puhkasid nad Itaalias Amalfis
Printsess Beatrice ja ta kallim Edoardo Mapelli Mozzi kihlusid. Möödunud sügisel puhkasid nad Itaalias Amalfis Foto: SWNS /Scanpix

Kindlasti ei osale printsess Beatrice’i pulmas, kui see ikka õigel ajal mais toimub, 93-aastase kuninganna Elizabeth II 99-aastane abikaas, prints Philip.

Kuna paar aastat tagasi pensionile jäänud eaka printsi tervis on viimasel ajal kehv olnud, siis ta ei osale pulmas. Eemalolemisel mängib rolli ka koroonaviirus.

Briti kuningakoda teatas, et kui mai alguseks ei ole koroonaviiruse oht kahanenud, jäävad ära ka Elizabeth II kevadised aiapeod.

Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: Shutterstock

Elizabeth II peaks 19. märtsil külastama Cheshire’i ja 26. märtsil Camdenit, kuid kui talle teatakse neis paikades koroonaviiruse ohust, siis jäävad visiidid ära.  Ka ei soovita kuningannal kätelda inimesi, kellega ta kohtub ning tal tuleks igas juhuks kanda kindaid. 

Euroopas on uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 nakkuse saanud üle 18 000 inimese ning viirushaigusse Covid-19 on surnud üle 700 inimese.

Koroonaviiruse kolded Euroopas. Pilt on illustreeriv
Koroonaviiruse kolded Euroopas. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kogu maailmas on koroonaviiruse epideemia tõttu surnud üle 4100 inimese ja nakatunuid on rohkem kui 100 000.

Uus koroonaviirus hakkas möödunud aasta lõpul levima Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. Lisaks Hiinale on suuremad haiguskolded Itaalias, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Singapuris, Mongoolias ja Iraanis. Neisse riikidesse ei soovitata reisida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles