Kas Taanist saab teine Euroopa riik, mis on koroonaviiruse tõttu lukus? (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: MLADEN ANTONOV/AFP

Taani peaminister Mette Frederiksen teatas, et riik pannakse uue koroonaviiruse levimise takistamiseks suletakse vähemalt kaheks nädalaks lasteaiad, koolid, ülikoolid ja ametiasutused, mille tegevus ei ole haiguspuhanguga võitlemiseks vajalik.

Riigiametnikud saadetakse selleks ajaks tasustatud puhkusele ja ka erafirmadel soovitatakse töötajad kaheks nädalaks koju saata, teatab dailymail.co.uk.

Peaminister Frederikseni sõnul tuli astuda drastilisi samme, kuna Taanis levib nakkus kiiresti ja nakatunuid on juba 442.

«Riigis elu peatamisel on tagajärjed, kuid kui me seda ei teeks, oleks olukord hullem. Kui koroonaviirus ei leviks nii kiiresti ja ei oleks nii ohtlik, siis me midagi sellist ei teeks. Peame oma kodanikke kaitsma,» sõnas Taani peaminister.

Taanis keelati ka rohekm kui 100 inimesega sündmused, kaasa arvatud spordi- ja kultuurisündmused ning taanlastel soovitatakse olla kodus ja mitte reisida.

Taani tervishoiuameti juht Søren Brostrøm sõnas, et uus koroonaviirus ei ohusta mitte ainult Taanit, vaid kogu maailma.

Taani valitsuse teatel ollakse valmis ka oma piir sulgema, kui haiguspuhang jätkub ja haigestunute arv suureneb.

Taani võimud ei soovitanud kodanikel hakata praeguses olukorras massiliselt toitu ja tarbekaupu igaks juhuks kokku ostma.

Taani on Itaalia järel teine Euroopa riik, mis end nakkuse levimise tõttu äärmuslikke samme astub.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO teatas 11. märtsil, et uus koroonaviirus on muutunud pandeemiaks.

ÜRO peasekretäri Tedros Adhanomi arvates alahindasid paljud riigid uue koroonaviiruse ohtlikkust ja reageerisid sellele liiga loiult.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis möödunud aasta detsembris levima hakanud uus koroonaviirus SARS-CoV-2 on jõudnud rohkem kui 100 riiki. Nakatunuid on üle 120 000 ja surnuid rohkem kui 4100.

Lisaks Hiinale on suuremad haiguskolded Itaalias, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Singapuris, Mongoolias, Prantsusmaal, Saksamaal, Hispaanias ja Iraanis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles