Röövel otsustas üllatava põhjuse tõttu relvaga ähvardamise asemel hoopis ohvrit kallistada

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Luke Jonas ründas eelmise aasta detsembris oma tuttavat baaridaami Yvette Smithi. Kui naine maskis mehe ära tundis, otsustas mees relvaga ähvardamise asemel hirmunud naist hoopis kallistada.
Luke Jonas ründas eelmise aasta detsembris oma tuttavat baaridaami Yvette Smithi. Kui naine maskis mehe ära tundis, otsustas mees relvaga ähvardamise asemel hirmunud naist hoopis kallistada. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Baari röövima läinud mees hoopis kallistas leti taga olnud baaridaami, kui naine relvaga vehkinud maskis mehe ära tundis.

Lõuna-Walesist pärit 29-aastane Luke Jones mõisteti teisipäeval, 10. märtsil, süüdi eelmise aasta detsembris aset leidnud vahejuhtumis, milles ta ähvardas püstoliga Emporium Snooker Clubi baarmen Yvette Smithi, vahendas Unlaid. 

Yvette Smith sulges 27. detsembril kella 11.15 ajal Bargoedis asuvat snuukriklubi, kui maski kandnud röövel tungisuksest sisse ja hakkas relvaga vehkima. 

Hiljem selgus küll, et relv, millega röövel baaridaami ähvardas, oli võlts, kuid prokurör Heath Edwardsi sõnul ei teadnud Smith seda ja arvas, et tegemist on päris relvaga.

Jones oli tegelikult ka snuukeriklubi klient ja oli Smithiga oma külastuste käigus tuttavaks saanud. 

Varem oli mees pakkunud naisele ka abi, kuid Smith muutus kahtlustavaks, kui Jones hakkas temalt küsima rahavahetusprotseduuri kohta, mis tekitas naises ebamugavust.

«Miks sa seda teed Luke,» küsis Smith Jonesilt, kui tundis teda relvaga ähvardanud mehe hääle ära.

Seepeale tõmbas Jones endal maski peast. 

Prokurör Heath Edwards rääkis kohtus, et naine kartis relvi paaniliselt, kuna üks tema pereliikmetest on endalt relvaga elu võtnud.

Seda teadis ka Jones, kuna Smith oli sellest mehele rääkinud. 

Jones selgitas küll naisele pärast masku eemaldamist, et relv ei ole päris ja tegemist on mänguasjaga.

Maski ja kindad eemaldanud Jones hakkas hirmunud Smithi seepeale kallistama ja lohutama ning näitas naisele, et tegemist on mänguasjaga.

Smith rääkis politseis tunnistusi andes, et pärast vahejuhtumit kirjutati talle välja ka ravimid, mis aitavad naisel rahulikuna olla ja magada.

«Olen pärast seda juhtumit täiesti hirmunud. Olen häiritud. Ma ei tea, kas saan enam baaris töötada,» ütles naine kohtus.

Smith tunnistas, et oli kindel, et teda ärvardatakse päris relvaga ja et teda tahetakse tappa.

«Isegi sellest rääkimine häirib mind. Ma ei saanud eile õhtul magada, sest iga kord, kui ma silmad kinni panin, nägin relva oma silme ees,» kirjeldas naine.

Jonesi Kaitsja Edward Mitchard ütles kohtus, et mees läks baari röövima, et rahastada oma uimastõsõltuvust.

Kaitsja lisas, et Jones pakkus Smithile pärast maski eemaldamis jooki ja viitas, et Jonesi klubisse sisenemisest kuni maski eemaldamiseni kulus vaid 12 sekundit. 

Pärast kohtumist Smithiga põgenes Jones klubist ja varjas end oma isa kodus pööningul, mis asus klubi lähedal. 

Politseinikud leidsid ta aga peagi ja kuigi algselt keeldus mees politseile end üles andmast, siis veerand tundi hiljem ta nõustus korrakaitsjatega kaasa minema. 

Kaitsja sõnul üritas tegelikult ka ainult nalja teha, kuid ei taibanud, millist mõju tema tegevus naisele avaldab.

Röövikatse ajal oli Jones tegelikult katseajal, sest viis kuud varem jäi ta ühe rüüsteretke ajal politseile vahele ja mehe valdusest leiti toona ka heroiini. 

Jones tunnistas end süüdi nii röövimiskatses kui tulirelva jäljendava eseme omamises, millega ta soovis tekitada ohvris hirmu. Lisaks leiti Jonesi juurest kanepit.

Talle mõisteti karistuseks kaheaastane vangistus. Lisaks tuleb Jonesil maksta Smithile valuraha ja ta ei tohi naisega järgmisel 15-aasta jooksul läheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles