KOROONAKRIIS ⟩ Millest on eestlased poeletid juba puhtaks teinud? Ikka kärakast ja vetsupaberist! (2)

Elu24
Copy
Gaasimaskis ostleja toidupoes.
Gaasimaskis ostleja toidupoes. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Peaministri Jüri Ratase sõnul on Eestis koroonaviiruse tõttu hädaolukord. Rahva muret olukorra suhtes peegeldavad ehk kõige paremini toidupoed ja sotsiaalmeedia, kus leidub kõike head ja paremat — aga kange kärakas ja vetsupaber on kahjuks otsas!

Elu24 lugejale vaatas täna õhtul Lasnamäe Maximas alkoholiletis otsa kummaline vaatepilt. Alkoholi oli küllaga, kuid kõige kangem oli otsas.

Nimelt oli 14,29 eurot maksev 80-kraadine Viru Valge Vägev ainus, mis Maximas otsa oli saanud. 

Huvi just selle kange alkoholi vastu võib põhjendada aga tõsiasi, et käte desinfitseerimiseks peab alkoholisisaldus olema vähemalt 60 protsenti, vahendab Kodustiil.

Kõike muud Lasnamäe Maximast saab, aga kõige kangem viin on otsas.
Kõike muud Lasnamäe Maximast saab, aga kõige kangem viin on otsas. Foto: Raigo Pajula
Ainuke viin, mis otsas oli Lasnamäe Maximast ära ostetud, oli muidugi kõige kangem, Viru Valge Vägev.
Ainuke viin, mis otsas oli Lasnamäe Maximast ära ostetud, oli muidugi kõige kangem, Viru Valge Vägev. Foto: Raigo Pajula

Nähtud on kahte Viru Valge Vägevat! Nagu oli ka arvata on need nüüd mõeldud desinfitseerimiseks.

Viru Valge Vägev on 80-kraadine ning aitab kaitsta koroonaviiruse vastu. Kodanik on oma kangest kärakast teinudki puhastusvahendi, küllap eesmärgiga pindu puhastada.
Viru Valge Vägev on 80-kraadine ning aitab kaitsta koroonaviiruse vastu. Kodanik on oma kangest kärakast teinudki puhastusvahendi, küllap eesmärgiga pindu puhastada. Foto: Lugeja foto

Sotsiaalmeediasse sattus ka koomiline video-lugu, kus eestlane imestas Prismas ostlejate üle. Nimelt jäid silma tühjad letid, millelt olid kadunud vetsupaber, konservoad, päikseprillid ja mähkmed. 

Mehhikos toodetav Corona õlu oli video-loo autori rõõmuks õnneks alles!

Neljapäeva õhtul tekkis Facebooki ka uus konto, mis sai nimeks «Märgatud: koroona Eestis». Mõne minutiga tekkis kontole pilte kui ka video olukorrast, mis toidupoes silma jäi. Grupp muutus esimese õhtuga väga populaarseks ning kogus mõne tunniga ligi 400 jälgijat.

Muidugi ilmus sinna kohe ka tõestus sellest, mis on Eestis hetkel kõige kuumem kaup — tualettpaber! Kas sinul on vestupaberit ikka koju varutud? 

Telliskivi Rimist on samuti kõik vetsupaber ära ostetud!
Telliskivi Rimist on samuti kõik vetsupaber ära ostetud! Foto: Lugeja foto

Muidugi tähendab vetsupaberi (tõusev? - toim) populaarus seda, et sellest on saanud hea toode kauplemiseks. Juba on tekkinud Facebooki grupp, mis tegeleb vetsupaberi ostu, müügi, vahetuse ning muidugi ka rendiga. 

Grupp on loodud 12. märtsil umbes kaheksa ajal õhtul ning sel oli mõne tunniga rohkem kui 3000 liiget. Tualettpaberile pühendatud grupi populaarsus tõestab aga veelgi, et vetsupaber on hetkel väga trendikas!

Facebooki on juba loodud grupp, mis tegeleb vetsupaberi kauplemisega. Soovi korral saab vetsupaberit ka rentida.
Facebooki on juba loodud grupp, mis tegeleb vetsupaberi kauplemisega. Soovi korral saab vetsupaberit ka rentida. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Need, kel on huvi vetsupaberi vastu või soovivad ise sellega kaubitseda, leiavad avaliku grupi SIIT.

Telliskivi Rimis olid ostetud ära ka kõik makaronid ja purgisupid. Muna riiul oli samuti hõre. Kõike muud oli aga küllalt.

Telliskivi Rimis on olnud kuumaks kaubaks ka munad.
Telliskivi Rimis on olnud kuumaks kaubaks ka munad. Foto: Lugeja foto

Üks Facebooki kasutaja jagas toidupoest tühja saia- ning leivaletti.

Lisaks tühjadele riiulitel on poodides ja ka ühistranspordis silma jäänud veel üks omapärane nähtus. Koroonahirmu tõttu on mõni otsustanud avalikkuses liikuda vaid gaasimaskiga. 

Märgatud ühistranspordis — tallinlane ja gaasimask.
Märgatud ühistranspordis — tallinlane ja gaasimask. Foto: Lugeja foto
Prismas oli samuti näha ostlejat, kes kaitses end koroona eest gaasimaskiga.
Prismas oli samuti näha ostlejat, kes kaitses end koroona eest gaasimaskiga. Foto: Kuvatõmmis sotsiaalmeediast

Märgatud: koroona Eestis Facebooki konto kasutaja valis gaasimaskiga ostleja endale lausa profiilipildiks.

Tundub, et ühel koroonaviiruse kartjal gaasimaski käepärast võtta ei olnud. Õnneks leidis vanem naisterahvas endale toidupoe külastuseks siiski sobiva maski!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles