VIDEO Briti kuninganna Elizabeth II viidi koroonapandeemia tõttu Windsor lossi

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti kuninganna Elizabeth II 25. veebruaril 2020 Londonis MI5 ehk Briti vastuluureteenistuse peakorteris visiidil
Briti kuninganna Elizabeth II 25. veebruaril 2020 Londonis MI5 ehk Briti vastuluureteenistuse peakorteris visiidil Foto: VICTORIA JONES/AFP/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II koliti maailmas ja ka Suurbritannias möllava uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 ja viirushaiguse Covid-19 tõttu Buckinghami paleest Windsori lossi.

Õukonnaliikmete sõnul on 93-aastasel monarhil ja ta 98-aastasel abikaasal, prints Philipil väiksemas elukohas ohutum, kui suures Buckinghami palees, mis asub keset Londonit, teatab msn.com.

Kui olukord muutub ohtlikumaks, siis viiakse nii kuninganna kui ta abikaasa Sandringhami lossi, mis asub viiruskolletest kaugel.

«Kuninganna on hea tervise juures, kuid parem karta kui kahetseda. Paljud õukonnaliikmed on koroonaviiruse kiire levimise tõttu paanikas. Kuningannal on Windsori lossis ohutum, kuna seal on vähem töötajaid kui Buckinghami palees. Lisaks kahandas ta kokkupuuteid seal töötavate inimestega,» selgitas õukonna esindaja.

Elizabeth II peaksid olema sel nädalal Londonis kohtumised, kuid veel ei ole teada, kas need toimuvad.

«Kuningannal olid veel möödunud nädalal kohtumised, ta kätles ja vestles paljudega. Ta 94. sünnipäev on mõne nädala pärast ja arvatavalt on see sel aastal perekeskne, kuna haiguspuhang kestab,» jätkas allikas.

Briti kuningakoda teatas juba varem, et Elizabeth II mai ja juuni aiapeod jäävad koroonaviiruse epideemia tõttu sel aastal ära.

Buckinghami palees töötab üle 500 inimese, Windsori lossis umbes 100 ja Sandringhami lossis paarkümmend inimest.

Suurbritannias on uude koroonaviirusse nakatunuid 1140 ja surnud on 21 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles