Kunstivargad kasutavad koroonaviirust ära: Oxfordi ülikooli galeriist viidi miljoneid väärt maalid

Inna-Katrin Hein
Copy
Flaami maalikunstniku Anthony van Dycki (1599 - 1641) portreemaal
Flaami maalikunstniku Anthony van Dycki (1599 - 1641) portreemaal Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library

Briti Oxfordi ülikooli galeriist viidi 14. märtsi öösel kolm ajalooliselt tähtsat maali, mille väärtus ulatub miljonitesse Inglise naeltesse.

Turvakaamerate lindustuse kohaselt murdsid vargad St. Aldate’i Christ Church Picture galeriisse 14. märtsil kella 23 ajal, teatab msn.com.

Kriminalistide sõnul viisid kurjategijad kaasa kolm maali, nende seas ka Flaami maalikunstniku Anthony van Dycki 1616. aastal valminud maali «Sõdur hobusel». Kunstiekspertide hinnangul maksab see maal vähemalt miljon naela (1,1 miljonit eurot).

Teised kaks varastatud maali olid Itaalia maalikunstniku Annibale Carracci 1580. aasta maal «Joov poiss» ning teise Itaalia kunstniku Salvator Rosa 1640. aasta teos «Kaljune rannik, sõdur uurimas plaani».

«Varastatud maalid on väga väärtuslikud, need on pärit 16. ja 17.sajandist. Teeme kõik, et maalid üles leida ja ülikoolile tagastada. Kurjategijad tuleb kohtu ette tuua,» sõnas kriminaaluurija Jon Capps.

Politsei kutsus kodanikke üles teatama, kui neil on kolme maali varguse kohta mingit informatsiooni.

Uurijad jätkavad uurimisega, küsitledes nii galerii töötajaid kui seal lähedal elavaid inimesi, kes võisid midagi kahtlast märgata.

Politseinike arvates kasutavad vargad koroonaviiruse epideemiat ära, sest muuseumid ja galeriid on suletud ning valve nõrgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles