VAATA TASUTA ⟩ Ken Saan avaldas doki staaradvokaat Monika Mägist

Liina Suvi Ristoja
, Filmi- ja teletoimetaja
Copy
Monika Mägi dokumentaalfilmis "Monika"
Monika Mägi dokumentaalfilmis "Monika" Foto: Filmikaader

Tele- ja filmiprodutsendi Ken Saani ning endise riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse koostöös valminud portreefilm «Monika», mis räägib legendaarsest kohtunikust Monika Mägist, on netis tasuta vaatamiseks üleval.

«Paljud küsinud ja kinod suletud... jooksis Artises ja Sõpruses. Seega siin täispikkuses «Monika» (Monika Mägi) dokk. Olgu see siis väike panus, et inimesed siin-seal ringi ei sahmiks,» kirjutas Saan oma sotsiaalmeediapostituses, miks filmi tasuta jagab. Piletiraha asemel soovitab filmimees teha annetuse Toidupangale, kel hetkel abi väga tarvis.

Ken Saan rääkis ERR-ile, et Mägi on pärit sellisest advokaatide põlvkonnast, keda tuntakse suurte staaridena: «Filmis joonistus välja see, et Monika on selle ajastu advokaat, kus kohtus toimus esinemine. Kohtu mõjutamine, nagu filmides näha saab, kurjad pilgud, jalgadega trampimine. Sellist teatraalsust ja show-elementi enam kohtusaalides ei näe, siis ikka inimesed astusid saali ja see oli nagu teatrilava.»

«Pensionil tippadvokaat ja hetkel oma prokuröri karjääri tipphetkel oleva Steven-Hristo Evestuse argumenteeritud tõeotsingutele suunatud vaidlused. Vastuste otsimine küsimustele ning vastata suudab vaid peategelane. See kõik toimub tänasel päeval väljaspool kohtusaali mänguväljakut ning nüüd lisaks ka eluliste ja ajastuid hõlmavate teemade üle,» seisab filmi sünopsises.

Dokis astuvad üles Monika Mägi, Lavly Perling, Üllar Talviste, Maria Mägi-Rohtmets ja Toomas Edur. 

Filmi saab tasuta vaadata siit ja YouTube'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles