Erik Orgu annab soovitusi, kuidas kriisiajal Tinderist kaaslast otsida ja kohtingul käia

Elu24
Copy
Erik Orgu esineb Osulas.
Erik Orgu esineb Osulas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tinderis kontot omav toitumisspetsialist Erik Orgu annab nõu, kuidas eriolukorras tinderdada ja kohtingutel käia.  Igatahes ei tasu mehe sõnul tuppa nukrutsema ja konserve sööma jääda.

«Riigis valitsev eriolukord mõjutab kindlasti lisaks kõigele muule ka inimeste eraelu - täpsemalt kohtingute valdkonda. Aga see ei pea nii olema, sest sinna pole piiranguid pandud, kohtuda ja tutvuda võib ikka,» vastas toitumisspetsialist Erik Orgu Elu24 küsimuse peale, millist nõu annaks tema kõigile vallalistele, kes viirusepaanika keskel ikkagi endale kaaslast otsivad.

Siiski on Orgu arvates nüüd käes aeg, kus tuleb loominguline ja julge olla, sest klassikalised kohtingud on keerulised. «Kohtumiseks tuleb valida mitte rahvarohke koht, mis võib olla linnast väljas mets, mitte populaarne park või raba,» pakkus Orgu esimesena pähe tulnud kohti.

Kes aga on julgemad, need võiksid Orgu arvates ka näiteks helistada ette restorani ja uurida, kas seal on palju või vähe rahvast. «Kui on palju rahvast, siis pigem vaiksem lokaal valida,» soovitas ta.

Samuti on toitumisspetsialisti sõnul praegu mõistlik alkoholi mitte tarbida, kuna see mõjub halvasti immuunsüsteemile. «Seega tuleb oma julguse-tšakra avada,» utsitas Orgu kõiki. «Kokkuvõtteks ütlen, et uute toredate tutvuste loomine teeb hetke olukorras kindasti meele rõõmsamaks.»

Tinderdamisest rohkem vajab nüüd tema sõnul tähelepanu kodus istudes enda keha eest hoolitsemine. 

Orgu käest on pandeemia ajal küsitud palju, kas praegu on üldse mõtet toitumist jälgida. «Ja see on täpselt see koht, kus mul jõuab kohale see asi, et kui vähe inimesed tegelikult toitumisest teavad. Tervislik toitumine on vaieldamatult number üks asi, mis aitab immuunsust tugevdada. Siis tuleb magamine, siis tuleb liikumine ja alles seejärel tuleb viiruste tõrjumine.»

Orgu sõnul teeb see asja hullemaks, kui inimesed nüüd konservitoitu sööma hakkavad: «Maiustused, alkohol, meelemürgid, suits, kõik see teeb hullemaks, sest see on just see teema, mis lehvitab ka mingisugust lippu ja immuunsussüsteem hakkab ka sinnapoole vaatama. Siis peabki immuunsus vaatama, kus see koroonaviirus on ja teiselt poolt jälgima, kus see viinapits on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles