Tunnustatuim Eesti nõid: inimene ei oska elada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reikis on universaalse energia jõud
Reikis on universaalse energia jõud Foto: Internet

Viimases TV3 saates «Eesti nõiad» tutvustati Taaniel Saksa, kes on kuulus küll nõiana aga ta on olnud ka vanglas psühholoog ning kuulanud pihtimusi usaldustelefonis

Tema leivanumbriks on käte peale panek. Eriti nõutud on vägi Taanieli kätes naispatsientide seas, kelles mehe käte energia alati erilise tunde tekitab. Aga Taaniel on üks Eesti tunnustatumaid isegi teiste nõidade seas.

Taaniel nimetab ise ennast nõelravispetsialistiks ja nõustajaks. Kunagi oli mees agronoom ja zootehnik, ent juba 40 aastat on ta tundnud huvi psühholoogia ja inimese vastu.

Vangilaagris oli Taaniel koos retsidivistide, tapjate ja vägistajatega, kus ta tegi kursusetööd nende psüühikat uurides, täpsemalt uurides keskkonna mõju isiksusele.

Nõustaja hakkas tasapisi õppima energiate liigutamist ja mõjutamist. Esialgu suutis ta vaid valu ära võtta, ent kui see esimest korda välja tuli, hakkas oma oskust treenima.

Kõige sagedamini nimetab mees ennast massööriks. Massaaži kursustele järgnesid meditatsiooni ja hingamiskursused. «Mina olen ida filosoofia fänn,» seletab Taaniel ning lisab, et tavaliselt on need lõhestunud hingega inimesed, kes tema juures käivad.

«Inimene ei oska elada, ei oska süüa, ei oska puhata ja sealt tulebki kõik muu,» seletab nõid inimeste hädade põhjusi. Enda kabinetis on tal mitmeid ja mitmeid raamatuid, mis puudutavad erinevat toitumist.

«Ravimatuid haigusi ei ole olemas aga on olemas ravimatud haiged,» seletab ta ning põhjendab, et kui inimene ei usu tervenemisse, siis organism töötab vastu ja sellega ta tõrjub ka abi eemale. Samas tunnistab mees ausalt, et vähihaigeid ja aidsi ta ravida ei suuda.

Veel hoiatab mees šarlatanide eest, eriti just vähihaigeid ja muid raskeid haiguseid põdevaid inimesi. «Šarlatan on see, kes esineb teadjana, kes esineb targana selles valdkonnas, mida ta ei pruugi üldse teada.»

Taaniel kinnitab, et tema ei mõtle ise kunagi midagi välja, vaid oskab alati põhjendada, miks ta midagi soovitab. Kui tegemist on keerulisema haigusega, siis Taaniel läheb inimese sisse ja vaatab teda kolmanda silmaga.

«Inimene peab olema liikumatult ja siis ma lähen sellesse seisundisse, kus ma hakkan teda vaatama ja siis ma näen, mida ma saan teha,» seletab mees teise sisse minemise protsessi.

«Kõik inimesed võivad olla selgeltnägijad aga kõik inimesed ei pruugi seda õiget momenti ära tabada,» lisab ta. «Kui ma panen silmad kinni, siis hakkab siin ees jooksma selline pilt,» proovib nõid seletada, kuidas ta aru saab, mis haigusega tegu on. «Niisama tühja-tähja ei ole mõtet seda teha sellepärast, et see mõjub psüühikale.»

Mehe sõnutsi on mõtte abil on võimalik vaadata nii minevikku kui ka tulevikku ja oma saatust muuta. Nagu enamus nõiad, nii kinnitab ka Taaniel, et mõte on energia. «Ma olen sapikivi lõhkunud energiaga,» toob mees näite sellest, kuidas ta energia haigusest välja kiskus.

«Ma olen sellega päri, et olen kiiksuga. Ma võin ju endale seda lubada, et ma olen kiisuga,» on Taaniel positiivselt meelestatud ning lisab, «kellele on mind vaja, see leiab mind üles.»

Taaniel tegeleb veel reiki massaažiga. See on punktimassaaž ning tõlkes tähendab see universaalset energiat. Taanieli sõnutsi on talla all «maa õitsva allika» punkt ning see ongi maa energia ravi.

Mees teab rääkida, et tervendavat eluenergiat võib saada ka puudelt. «Puu on ainukene, kelle jõud on tugevamad geopaatilisest energiast,» soovitades seljaga vastu puud seistes energiat koguda või siis puud kallistades seda teha. «Üles poole tõusva puu energia veab ülespoole kaasa ka inimese energiat.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles