VIDEO ⟩ Monaco vürst Albert II on esimene kroonitud pea, kellel diagnoositi koroonaviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Monaco vürst Albert II
Monaco vürst Albert II Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Monaco vürstikoja pressiesindaja teatel tehti vürst Albert II koroonaviiruse test ja see osutus positiivseks.

Ta lisas, et 62-aastasel vürstil on vaid kerged haigussümptomid ja ta jätkab töötamist lossis oma eraruumides, olles telefoni ja interneti teel valitsusega kontaktis, teatab cnn.com.

«Tema kõrgeausus kutsus Monacos koroonaviirusse nakatunuid jääma koju ja minimeerima teistega kokkupuuteid. Vaid rangete meetmete abil on võimalik sellele epideemiale piir panna,» teatas Monaco vürsti esindaja.

Albert II on maailmas esimene kroonitud pea, kes on saanud uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 nakkuse.

4. märtsil 1958 sündinud Albertist sai Monaco vürst 6. aprillil 2005. 2010 kihlus Albert II Lõuna-Aafrika Vabariigi endise olümpiaujuja Charlene Wittstockiga. Nad abiellusid 2. juulil 2011 Monacos.

30. mail 2014 teatas vürstikoda, et vürst ja tema abikaasa vürstinna Charlene ootavad esimest last. 10. detsembril 2014 sündisid keisrilõike abil kaksikud, prints Jacques ja printsess Gabriella.

Monaco vürst Albert II, ta naine vürstinna Charlene ning nende lapsed, prints Jacques ja printsess Gabriella 27. jaanuaril 2020.
Monaco vürst Albert II, ta naine vürstinna Charlene ning nende lapsed, prints Jacques ja printsess Gabriella 27. jaanuaril 2020. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Ligi 39 000 elanikuga Monacos on koos vürst Albert II saanud koroonaviiruse nakkuse 9 inimest.

Monaco naaberriigis, 66,9 miljoni elanikuga Prantsusmaal on nakatunud üle 7600 inimese ja viirushaigus on võtnud elu 175 inimeselt.

Kogu maailmas on koroonaviirusse nakatunuid ligi 250 000 ja viirushaigusse surnuid üle 10 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles