AMETLIK OTSUS ⟩ Järgmise aasta Eurovisioonile tänavuste lauludega ei saa

Elu24
Copy
65. Eurovisioon jääb ära.
65. Eurovisioon jääb ära. Foto: Serg Glovny/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) teatas 18. märtsil, et mai alguses Rotterdamis toimuma pidanud 65. Eurovisiooni lauluvõistlus jääb koroonakriisi tõttu ära. Nüüd otsustasid lauluvõistluse korraldajad, et järgmise aasta Eurovisioonile tänavuste lauludega ei saa, vahendab eurovision.tv.

Pärast tänavuse lauluvõistluse ärajätmist on Eurovisiooni korraldusmeeskond teinud järjekordse raske otsuse. 2021. aasta võistlusel ei saa osaleda sama võistluslooga, millega oleks osaletud tänavusel Eurovisioonil. Artist võib jääda samaks.

Mitmed riigid otsustasid juba enne antud teadaannet, et saadavad järgmisel aastal Eurovisioonile tänavuse artisti. Loe lähemalt SIIT.

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula teatas aga 18. märtsil, et Eestit esindama valitud Uku Suviste (looga «What love is») järgmisel aastal Eurovisioonile ei pääse. «Väga kahju! Eriti Uku ees. Kahjuks on samas situatsioonis kõikide osalevate riikide «koondised», aga see kõik on mitte meist sõltuv.» 

«Meie töö on igapäevane ning korraldus Eesti Laul 2021 osas algas juba selle aasta alguses,» lausus Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula Elu24-le. Juhul, kui Suviste Eesti Laul 2021 konkursil soovib osaleda, pääseb ta otse poolfinaali.

Lohutuseks lauludele, mis oleks tänavusel Eurovisioonil osalenud, proovivad võistluse korraldajad neid austada oma sotsiaalmeedia platvormil lähikuude jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles