GALERII JA VIDEO ⟩ Maavärin põhjustas Horvaatia pealinnas karme purustusi

Elu24
Copy

Koroonakarantiini sunnitud Horvaatiat tabas täna hommikul veel teinegi õnnetus. Nimelt raputas riigi pealinna ootamatult tugev maavärin.

Pühapäevahommikuse 5,3-magnituudise maavärina kese asus vaid 7 kilomeetri kaugusel pealinnast Zagrebist, kirjutas Euronews. See ja järgnevad kaks järeltõuget põhjustasid elektrikatkestusi, mõne tulekahju ja purustusi.

Inimohvritest seni teatatud ei ole, kuigi vähemalt üks inimene sattus raskes seisus haiglasse. Vaatamata karantiinist pidid inimesed põgenema hoonetest välja.

«Hoidke distantsi. Ärge kogunege. Me oleme silmitsi kahe tõsise kriisi, maavärina ja epideemiaga,» pani siseminister Davor Bozinovic inimestele südamele. Valitsuse sõnul teeb see olukorra päris keeruliseks.

Paljud hooned said kahjustusi, teiste seas märgiline Jeesuse Südame basiilika. Kirikul langes sisse üks vahelagi ja renoveeritav tornitipp.

Samas on Horvaatias tänaseks registreeritud 235 koroonahaigestunut. Nii ei ole riigis seis puhanguga kuigi hull, aga karantiin kehtib seal samuti nagu mujal Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles