Evelyn Sepp nõuab terviseameti juhi lahkumist: oleme katastroofi kursil, kui see inimene veel päevagi jätkab (10)

Elu24
Copy
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo.
Terviseameti peadirektor Merike Jürilo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endine poliitik Evelyn Sepp kritiseeris terviseameti peadirektorit Merike Jürilot ja soovitas sotsiaalminister Tanel Kiigel talt lahkumisavaldust paluda.

Sepp rääkis Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et koroonakriisile reageerimise valguses on positiivsega silma jäänud Tanel Kiik. «Tanel on inimesena sümpaatne, ta ei ole esile tükkinud tühja loosungliku kõvatajana ja ta kindlasti on püüdnud olla oma võimekuste piires ja mõjunud usaldusväärse ja professionaalsena,» ütles endine poliitik.

Sepp soovitas Kiigel aga Eesti rahvale heategu teha ning nõuda homme hommikul terviseameti peadirektorilt Merike Jürilolt lahkumisavaldust. «Ükski kindral ei juhi sõda, kes ei saa oma tööga hakkama ja sõjas ei ole see koht, kus inimestele antakse harjutamise võimalust. See inimene on tekitanud totaalse usalduskriisi ja sööb Eesti riigi autoriteeti kõigi inimeste silmis sellega, et on sedavõrd ebaprofessionaalne. See on täiesti katastroofi kurss, kui see inimene veel päevagi jätkab oma ametis,» avaldas Sepp arvamust.

Sepp lisas Facebookis, et ta ei teinud muud, kui võttis terviseameti prohmakad kokku ja ütles need välja. «Mina ei rääkinud seda, et tehke see paganama võrkpallimäng seal Saaremaal, ei keelanud perearstidel teha haigustunnustega inimestele proove, ei vassinud statistika ja suunistega, ei ajanud täiesti vastutustundetut juttu varude olemasolu kohta, ei varjanud riskianalüüse jne jne. Ei, mina ei teinud seda. Seda tegi terviseamet,» lajatas Sepp.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles