VANA KULD ⟩ 5 kunagist telepärlit, mida hea karantiinis vaadata!

Elu24
Copy
Anu Saagim ja Carola Madis saates «Anu ja Carola nädal aega ilma».
Anu Saagim ja Carola Madis saates «Anu ja Carola nädal aega ilma». Foto: Stina Kase

00ndate nostalgiat on juba mõnda aega nähtud moelavadel ja kuuldud isegi muusikas, kuid selle ajastu teleprojektid sobivad ideaalselt ka karantiinis aja veetmiseks. Toonased saated olid kahtlemata palju originaalsemad ja ehedamad ning kuigi me elame hetkel süngel ajal, siis mõelge, kui kurb oleks elu nende telepärlite eksistensita! Elu24 toob oma lugejateni 5 unustatud retrosaadet, millega tänasel päeval hea oma tubaseid päevi sisustada!

«Anu ja Carola nädal aega ilma»

2008. aastal valmis enneolematu eksperimendisaade, milles Anu Saagim ja Carola Madis loobusid üheks nädalaks oma isiklikust varast. Naised andsid ära oma riided, pangakaardid, telefonid, kodu- ja autovõtmed ning mis kõige kohutavam – ka isiklikud meigivahendid ja hügieenitarbed. Puupaljastena tuli neil vastu astuda pöörasele seiklusele ning mängu panna kogu oma nutikus ja bravuur!

«Kutsu Iff külla»



Aastal 2003 eetrisse jõudnud saates sõitis eestlaste poolt palavalt armastatud laulja Ivo Linna külla inimestele üle kogu Eesti. Koos tehti süüa, puhuti juttu ja loomulikult võeti üles ka väike viisijupp. Kahe aasta jooksul käidi kokku kahekümne neljas kohas üle Eestimaa, alates Setumaast ja lõpetades Hiiumaaga. Iffi visiitidest sündis hiljem ka samanimeline raamat.

«Salasuhe»



Sarnaselt «Rannamajale» keskenduti ka selles saates armusuhetele, ent kui mullu eestlasi hullutanud teleprojekt üritas noori kokku viia, siis «Salasuhtes» löödi paarid sassi. Kaheksa noort asusid kaamerate valva pilgu all elama ühes Lõuna-Eesti villas. Nende seas oli kolm ehtsat armastajapaari ja kaks intriganti, kes üritasid majas kõik kaardid segamini lüüa. Eesti «Villaks» tituleeritud tõsielusarjas tegi oma saatejuhidebüüdi Anu Saagim ja võidu viis koju kirjanik Sass Henno koos oma toonase kallima Pirjoga.

«Sipelga 14»
 



Aastal 2006 valmis legendaarse «Wremja» uustöötlus, mille peaosades särasid Jan Uuspõld ja Dan Põldroos, stsenaristideks Andrus Kivirähk ja Mart Juur. Vaatajad leidsid komöödiasarja abil tee kuulsusrikka Õnne 13 naabruses asuvale Sipelga tänavale ja tutvusid teiste seas Eesti esimese kosmonaudi Jaan Zorro, kroonilise alkohooliku Uno Nisu, naistejuuksur Mardi ning rullnokkade Petsi ja Aikuga.

«Kokk tuleb»



Kui Ivo Linna käis lihtrahva juures kokkamas, siis Jan Uuspõllu juhitud humoorikas võtmes kokasaade põikas aastal 2003 tuntud inimeste kööki ja majapidamisse. Näiteks üllatati koos Anne Veskiga Viinahaual elavat kirjameest Hillar Kohvi ja vehiti noaga ärimees Giovanni Sposato köögis. Viimast küll hoopis enesekaitseks, sest sitsiillane ei mõistnud põhjamaist huumorit ning pistis Uuspõllule ootamatult püstoli kõrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles