HEA UUDIS ⟩ Ilmaprognoos lubab sooja ja päikest, enne kui ilm jälle nutuseks kisub

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Vihmatants ja suplus porilombis. Pilt on illustreeriv.
Vihmatants ja suplus porilombis. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Sinivee

Aprill ei ole enam kaugel. Erinevad ilmaportaalid ennustavad naljakuuks Eestisse nii vihma kui ka päikest. Näiteks lubab üks suurimaid ilmaportaale, et 19.-25. aprillini sajab pea igas Eesti nurgas. 

Aprillis veel erinevate ilmaportaalide ennustusi vaadates rannailma loota ei ole. Pigem tuleb vaim valmis panna ka selleks, et vahelduva eduga poole ajast ka vihma. Samas, kui senine karantiin jätkub, siis ei ole vist vihmase ilmaga kodus istumise vastu kellelgi suurt midagi. 

Näiteks jäävad temperatuurid ameeriklaste ilmaportaali accuweather.com andmetel +5 ja +17 kraadi vahele. 

Weather.com nii kaugele ilma ette ennustada aga ei julge, ning nende kaugeim pakkumine seoses Eestiga näitab, et esimest vihmast ilma on Põhja-Eestis oodata juba järgmisel reedel. Lõuna-Eestisse lubavad nad mitu päeva kestvat vihmasadu alates järgmise nädala laupäevast. Kuu teisest nädalast alates nende ennustus lõppeb. 

Ilmaportaali accuweather.com andmetel võib aga näiteks mais nautida juba lausa suvesooja. Keskmiselt jäävad päevased soojakraadid mais 11 ja 23 kraadi vahele. 

Ees ootab ilus nädalavahetus

Veel enne, aga kui aprill kätte jõuab, lubab riiklik ilmateenistus, et selle nädala neljapäeval on ilm sajuta ja laialdasselt selge taevaga. Soojakraadid ulatuvad 11-kraadini ja reedel võib õhutemperatuur tõusta päeval kuni 12-kraadini. 

Laupäeval kandub põhja poolt mööduva madalrõhulohu piirest pilvi ja õhtu poole võib ka veidi vihma sadada. Õhutemperatuur ulatub öösel +3 kraadini ja tõuseb päeval kuni +12 kraadini.

Pühapäeval ulatud õhutemperatuur päeval aga +7 kraadini ja ja võib Kagu-Eestis veel üle +10 kraadi tõusta.

Esmaspäeval on aga ilm jälle külmem. Riikliku ilmateenistuse andmetel ulatub õhutemperatuur päeval kuni +4 kraadini.

Meteoroloogid rõhutavad aga, et ka nemad teevad vigu ja pikaajalised ennustused võivad muutuda. Seega ei peaks ilmaennustust võtma sõna sõnalt, vaid sellesse tuleks suhtuda kui heasse meelelahutusse, lootes samas parimat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles