Rootsi murdmaasuusatamise koondis vaevleb totaalses kriisis

Elu24
Copy
Rootsi murdmaasuusataja Stina Nilsson andis pühapäeval teada, et vahetab ala - edaspidi näeb teda võistlemas laskesuusatajana.
Rootsi murdmaasuusataja Stina Nilsson andis pühapäeval teada, et vahetab ala - edaspidi näeb teda võistlemas laskesuusatajana. Foto: SPORTIDA/SIPA/SPORTIDA/SIPA/Scanpix

Rootsi murdmaasuusatamise koondises on jõuline kriis, kirjutab Expressen. Tippsuuusataja Stina Nilsson andis pühapäeval teada, et järgmisest hooajast võib teda näha laskesuusatamise radadel, kuid Rootsi väljaande sõnul on see alles algus. 

Expressen annab teada, et lisaks Nilssonilie on koondisest lahkumas ka kaks treenerit ning veel mitmed suusatajaid. Naissuusatajad on rahulolematud treeningprogrammiga, koondisega on hüvasti jätmas kolm tippnaissuuusatajat. 

Ka koondise meditisiiniline personal kaalub lahkumist.

Expressenile teada olevalt algasid koondise porobleemid eelmise aasta augustis, kui edukale ja tunnustatud treenerile Rikard Gripile kinga anti. Ala vahetanud Nilsson ütles, et pärast tema pühapäevast teadet on turbulents rahvuskoondist kõvemini raputamas. 

Lõppenud hooaega ei saa rootslased õnnestunuks lugeda - parim naine Ebba Anderson oli maailmakarikasarjas seitsmes ja parim mees Jens Burman alles 14. On küll räägitud tehnilistest probleemidest, kuid Rootsi koondise üks liidritest Charlotte Kalla on öelnud, et vigu tuleb otsida neist endist. «Teistel riikidel on paremini läinud, peame keskenduma omadele tegemistele,» ütles Kalla veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles