Tokyo olümpiamängude edasilükkamine loob võimaluse valemänguritele

Elu24
Copy
Tokyo olümpiamängud toimuvad aastal 2021.
Tokyo olümpiamängud toimuvad aastal 2021. Foto: Ramiro Agustin Vargas Tabares/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tokyo suveolümpiamängude edasilükkamine 2021. aastasse võib avada tagaukse dopingusportlastele, et järgmisel aastal OMile pääseda, kardab USA antidopinguagentuuri juht Travid Tygart.

Olümpiamängude edasilükkamine järgmisesse aastasse võib kasulik olla dopingureegleid rikkunud atleetidele. Mitmed võivad selleks ajaks vabaneda ka võistluskeelust. See võib omakorda tekitada tuska aga ausates sportlastes.  

Tygart ütles Reutersile antud usutluses, et tegemist on komplitseeritud ja mitmetahulise probleemiga, millega tuleks kohe tegeleda. Maailma antidopinguagentuur WADA pole veel kuidagi reageerinud. 

«Koroonaviiruse levik raskendab muuhulgas dopingutestide läbiviimist. See tähendab, et teoreetilselt on pandeemia ajal võimalik kasutada keelatud aineid ilma, et peaks kartma vahele jäämist. Kui pandeemia lõpuks taanduma hakkab, on taas võimalik sportlasi testida, kuid selleks ajaks võivad keelatud ainete jäljed valemängurite kehast juba kadunud olla. Jäljetult,» rääkis USADA juht. 

Pettus enne olümpiat on suur risk. Rahvusvahelisele Spordi Arbitraažikohtule (CAS) võidakse edaspidi esitada uusi ja uusi juhtumeid seoses mõnede võistluskeelu alt vabanevate sportlaste võimalusega pääseda 2021. aastal olümpiamängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles