Viimaks ometi! Venemaa juhitav hokiliiga kuulutas hooaja lõppenuks

Elu24
Copy
Kontinentaalne Hokiliiga (KHL) teatas kolmapäeval, et hooaeg on koroonapandeemia tõttu lõppenud. Foto illustreeriv.
Kontinentaalne Hokiliiga (KHL) teatas kolmapäeval, et hooaeg on koroonapandeemia tõttu lõppenud. Foto illustreeriv. Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Maailma tugevuselt teine jäähokiliiga, peamiselt Venemaa tippklubidest koosnev KHL teatas kolmapäeval, et lõpetab koroonapandeemia tõttu hooaja. Varem pidid mängud hokiliigas jätkuma 10. aprillil.

KHLis kaheksa parema sekka jõudnud Soome jäähokiklubi Helsingi Jokerit teatas juba 14. märtsil, et jätab hooaja koroonaviiruse tõttu pooleli. Sama tegi ka Kasahstani klubi Nur-Sultani Barõš. 

KHLi juht Aleksei Morozov ütles, et otsus ei tulnud kergelt. 

«Olukorras, kus kaalul on mängijate, nende lähedaste ja ka klubi teiste töötajate ning fännide tervis, ei ole õigust teisiti otsustada,» sõnas endine tippmängija.

Siiski jääb õhku küsimus, miks KHL otsusega nii kaua viivitas. Mitmed välismängijad avaldasid sellega seoses rahulolematust. Osa välismaiseid hokimehi isegi põgenes salaja Venemaalt, ilma tööandjat ehk klubi teavitamata.

Praegu on kõikides maailma juhtivates jäähokiliigades mängud peatatud. Mängupausil olev ookeanitagune Põhja-Ameerika hokiliiga NHL pole veel otsustanud, kas suvel jätkatakse hooaega või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles