Leedu fotograaf otsustas koroonaviiruse pandeemia keskel drooniga jäädvustada karantiinis olevaid inimesi.

Droonifotode tarbeks poseeriti hea meelega ka koos pere lemmikloomadega.
Droonifotode tarbeks poseeriti hea meelega ka koos pere lemmikloomadega. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Nii nagu paljudel teistel, et ole ka fotograafidel praegu igapäevaselt tellimusi täita. Leedu fotograaf Adas Vasiliauskas otsustas aga ootamatult tekkinud vaba aega hakata sisustama hoopis sellega, et jäädvustada koroonapandeemia ajal karantiinis olevaid inimesi.

Fotograaf Adas Vasiliauskasel tekkis projekti idee pärast seda, kui ka tema enda kõik senised projektid edasi lükkusid.
Fotograaf Adas Vasiliauskasel tekkis projekti idee pärast seda, kui ka tema enda kõik senised projektid edasi lükkusid. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

«Alguses mõtlesin ma pakkuda võimalust pildistada inimesi teleobjektiiviga, kuid siis meenus mulle, et kasutasin pulmapiltide tegemiseks drooni ja see on täiesti null-inimese-kontaktne viis asjade jäädvustamiseks,» rääkis Vasiliauskas.

Inimesed läksid Adas Vasiliauskase projektiga hea meelega kaasa ning lubasid end pildistada.
Inimesed läksid Adas Vasiliauskase projektiga hea meelega kaasa ning lubasid end pildistada. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Alguses pildistas ta mõnda oma sõpra, kuna aga fotod said väga palju positiivset vastukaja, otsustas ta teha sellest suurema projekti.

Inimesed olid ka üsna leidlikud. Lisaks niisama akendel poseerimisele mõeldi ka pisut lõbusamatele moodustele, kuidas pildile jääda.
Inimesed olid ka üsna leidlikud. Lisaks niisama akendel poseerimisele mõeldi ka pisut lõbusamatele moodustele, kuidas pildile jääda. Foto: Zumapress/Scanpix

«Piltidel on kujutatud erinevaid viise, kuidas inimesed end pandeemia ajal lõbustavad, alates lastega mängimisest kuni katusel päevitamiseni,» selgitas Vasiliauskas. 

Mitmed pered otsustasid pildistamise ajaks ka spetsiaalsed kostüümid selga panna.
Mitmed pered otsustasid pildistamise ajaks ka spetsiaalsed kostüümid selga panna. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Projekti peamiseks eesmärgiks pngi fotograafi sõnul inimeste muidu üksluisesse karantiini väikese positiivse tooni lisamine.

Lisaks oli ka neid, kes otsustasid oma südamelähedased teemad koos pisikese huumoriga pildistamise tarbeks esile tuua.
Lisaks oli ka neid, kes otsustasid oma südamelähedased teemad koos pisikese huumoriga pildistamise tarbeks esile tuua. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

«Usun, et need naljakad fotod tuletavad kõigile meelde, et karantiinis kodus istumine võib olla ka lõbus. Ja muidugi tahan nendega kõigile meelde tuletada, et praegusel ajal tuleb hoida sotsiaalset distantsi,» sõnas Vasiliauskas.

Peredel pildistamise osas ideedest puudust ei tulnud.
Peredel pildistamise osas ideedest puudust ei tulnud. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix
Need rõõmsad pered, kellel oma rõdud või terrassid, kasutasid hea meelega võimalust lasta end välistes tingimustes pildistada.
Need rõõmsad pered, kellel oma rõdud või terrassid, kasutasid hea meelega võimalust lasta end välistes tingimustes pildistada. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix
Pildistamise leppis fotograaf kõigi soovijatega eelnevalt kokku, et nii tema kui ka inimesed saaksid selleks vajalikke ettevalmistusi teha.
Pildistamise leppis fotograaf kõigi soovijatega eelnevalt kokku, et nii tema kui ka inimesed saaksid selleks vajalikke ettevalmistusi teha. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix
Kommentaarid
Copy