«Koroonapeletusmatka» korraldaja piirangutest: ametnikel on katus ära sõitnud, nüüd väänavad täie rauaga (3)

Elu24
Copy
Saunamaraton Eestis.
Saunamaraton Eestis. Foto: Reuters/ScanPix

Seltskondlik matk sauna ja napsiga. See ei ole miski, mida ootaks praeguste liikumispiirangute ajal. Korraldajad trotsivad keelde ja viirust, karme sõnu piirangute kehtestajate vastu jätkub neil küll.

Üle kahe inimese koguneda Eestis ei tohi. Koroonahaiged määrati sundkarantiini. Politsei tiirutab mööda tänavaid ning jagab käske.

Seepärast on üllatav leida Pärnumaa metsade vahelt hoopis alternatiivne maailm. Nimelt korraldab Avasta Eesti seal «koroonaprfülaktilist» matka «Meie ei põe!».

Algatusega on Facebookis liitunud juba 30 inimest. Korraldajad lubavad tutvustuses, et homne retk sisaldab (loodetavasti köhavaba) kopsude tuulutamist. Matkajad saavad end desinfitseerida nii seest kui väljast. Selleks on saun, küüslauk ja «setode imejoogid»  - oletavasti handsa või õuka.

Üritus toimub Pärnumaal, täpsem asukoht avaldatakse vaid osalejatele. Viirusevastaseks meetmeks on aga vaid üleskutse, et haigusnähtude või teadlikult nakatusohtlikud inimesed sinna oma nina ei pistaks.

«Üritused jätkuvad, mugandame vastavalt massihüsteeriale»

Elu24 võttis korraldajatega ühendust. Avastame Eesti nimel rääkinud korraldaja sõnul on riigi karmid meetmed hoopis millegi muu sümptom.

«See on selge näide sellest, et kuidas liiga pikalt kabinetihämaruses karantiinis olnud ametnikel katus ära sõidab,» arvas Marko K. «Nähes lõpuks ... võimalust hetkeks püünele tõusta, siis väänatakse ikka täie rauaga.»

Sarnaseid üritusi kavatsevad nad edasi korraldada. «Elu peab edasi minema ka piirangutest hoolimata, sestap ka üritused jätkuvad,» kinnitas Marko. «Oleme sunnitud tegevusi mugandama vastavalt piirangutele ja massihüsteeriale - kahjuks,» täpsustas matkakorraldaja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles