Eestis suri koroonaviirusesse veel kaks inimest, Saaremaal tuleb karm liikumispiirang

Elu24
Copy
Koroonaviirus Saaremaal.mp4
Koroonaviirus Saaremaal.mp4 Foto: Pilt videost

Igapäevasel valitsuse pressikonverentsil tehti teatavaks kurb uudis. Selgus ka, et viirus on tunginud Saaremaal juba kolme hooldekodusse, vahendas ERR.

Eestis nõudis koroonaviirus veel ohvreid. COVID-19 tagajärjel suri Saaremaal Valsi hooldekodus elanud 90-aastane mees. Samuti nõudis koroonaviirus Lääne-Tallinna keskhaiglas 83-aastase meesterahva elu. Kaastunne lähedastele.

Samuti kinnitati 39 uut koroonaviiruse juhtu. Kõige rohkem on juhtumeid jällegi Saaremaal - 24. Haiglaravil on 56 patsienti, neist 10 on kriitilises seisus. 20 inimest on tervenenud.

Kokku on Eestis 679 koroonajuhtumit, . Teste on tehtud juba üle 10 000.

Sotsiaalminister Tanel Kiik lubas, et hakatakse laustestima kõiku Eesti hooldekodusid. Saaremaal on sellega juba alustatud. Ministri sõnul hakatakse haigeid viima ka mandrile.

Liikumiskeeld Kaitseliidu valve all

Saaremaal jäävad lahti vaid eluks hädatarvilikud ärid, nagu toidupoed ja apteegid. Samuti muutub saarel kohustuslikuks range karantiinirežiim.

Mõjuva põhjuseta kodust lahkumine lubatud ei ole, režiim kehtib esialgu kaks nädalat ning seda kontrollib ka Kaitseliit. Esimesel rikkumisel ootab inimest ettekirjutus, teisel korral sunniraha kuni 2000 eurot.

Tallinna lukkupanemist Soome Helsingi eeskujul soovitakse Kiige sõnul veel vältida. Arengud sõltuvad aga haiguse levikust. Soome nakatunud on rohkem pealinna piirkonda lokaliseeritud, meil aga jagunenud ka Saare- ja Võrumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles