Sporditäht annetas koroonavastaseks võitluseks rekordsumma

Elu24
Copy
Ameerika jalgpalli klubi New Orleansi mängujuht Drew Brees (nr 9) teatas möödunud nädalal viie miljoni dollari suurusest annetusest.
Ameerika jalgpalli klubi New Orleansi mängujuht Drew Brees (nr 9) teatas möödunud nädalal viie miljoni dollari suurusest annetusest. Foto: Sean Gardner/AFP/Scanpix

Ameerika jalgpallur Drew Brees annetas koos abikaasa Brittanyga USA Lousiana osariigile koroonavastaseks tegevuseks viis miljonit dollarit, mis on hetkel teadaolevalt suurim sportlase poolt koroonaviiruse pandeemia takistamiseks annetatud summa. 

Paar andis annetusest teada sotsiaalmeedia kaudu. Kuigi enamik tagasisidet teadaandele oli positiivne, sattus sekka mitmeid neid, kes kiibitsesid.

«Ei no, sul oli ilmtingimata sellest annetusest üle ilma kuulutada! Niisama ei võinud seda teha,» kommenteeris keegi Billy.

«Kuule, see on kõigest 4,1 protsenti sinu varast!»

Drew Brees
Drew Brees Foto: Chris Graythen/AFP/Scanpix

New Orleansi Saintsiga 17. märtsil lepingut pikendanud Brees on mänginud ka 2010. aastal Super Bowilil, kus ta valiti kõige kasulikumaks mängijaks. Saintsi mängijuhti seob klubiga nüüd kaheaastane 50 miljoni dollariline leping. Enne seda on ta töötasuna teeninud 244,7 miljonit dollarit.

Üks kommentaator kirjutas, et Breesi jaoks on viis miljonit dollarit sama, mis mõne teise jaoks viis dollarit. Küllap ta aga unustas, et viie miljoni dollari eest saab tunduvalt rohkem inimeste tervisesse panustada, kui viie dollariga.

41-aastase Brees annetuse eest saab Lousiana osarriik abivajajatele ulatada näiteks 10 000 toiduportsu päevas. Muuseas annetas Brees kümneid miljoneid dollareid ka siis, kui orkaan Katrina Lousianat rapsis ja suurt hävingut tekitas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles