Midagi pole juhtunud: Valgevenes käivad spordivõistlused täie rauaga edasi (2)

Elu24
Copy
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) koos Venemaa kolleegi Vladimir Putiniga hokimatšil Sotšis veebruari alguses.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) koos Venemaa kolleegi Vladimir Putiniga hokimatšil Sotšis veebruari alguses. Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS/Scanpix

Valgevene on ainus Euroopa riik, kus koroonapandeemia ei ole seni seganud normaalset eluolu, jätkuvad ka spordivõistlused.

Esmaspäeva hilisõhtul andis aga koroonaviirus endast märku ka selles riigis. Valgevene tervishoiuminister tegi huvitava määruse. Nimelt ei tohi riigi jäähokimeistrivõistluste viimaseid finaalseeria kohtumisi külastada pealtvaatajad, kel vanust alla 18 aasta.

Otsus tekitas Valgevenes kummastust. 

«Oleme saanud palju küsimusi, kuid see pole klubi otsus. Kõik, kes matši vaatama tulevad fännid peavad käed desinfitseerima ning neil mõõdetakse ka kehatemperatuuri,» sõnas ühe finaali jõudnud klubi, Soligorski Šahtjori juht Juri Budko. 

Jäähokit armastav Valgevene president Aleksandr Lukašenka on varem öelnud, et koroona pole riigis mingi probleem. «Käige saunas, jooge viina,» oli riigijuhi soovitus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles