Kõrivähki põdenud näitleja Val Kilmer oma haigusest: ärkasin äkitselt verd oksendades

Elu24
Copy
Val Kilmer 2019. aastal.
Val Kilmer 2019. aastal. Foto: Lev Radin/Zumapress.com/Scanpix

Paljudele filmist «Tippkutt» tuntud näitleja Val Kilmer (60) sai 2015. aastal kõrivähi diagnoosi. Kilmer, kes algselt meedia eest seda saladuses hoidis, on nüüd kirjeldanud võitlust vähiga oma memuaaris.

Elu24 kirjutas 2016. aastal, et näitleja Michael Douglas kirjeldas Val Kilmeri kõrivähi diagnoosi sõnadega «asi on halb». Toona Kilmer esialgu eitas, et tal on kõrivähk, kuid hiljem tunnistas oma diagnoosi avalikult. 

Nüüd on Kilmer oma võitluse kõrivähiga raamatusse kirja pannud. Memuaar «I'm your Huckleberry» ilmub aprilli teises pooles ja näitleja kirjeldab seal oma haigust ning räägib ka sellest, kuidas talle oli suureks toeks popstaar Cher (73).

Nimelt pakkus Kilmeriga 80ndatel tuttvunud Cher näitlejale vähivõitluse ajal elamiseks oma külalistemaja. 

Val Kilmer 2014. aastal, kuid enne kui mehel diagnoositakse kõrivähk.
Val Kilmer 2014. aastal, kuid enne kui mehel diagnoositakse kõrivähk. Foto: Mark Humphrey/AP/Scanpix

Just Cheri külalistemajas ööbides sattus Kilmer ühel ööl haiguse tõttu «surmasuus». Näitleja kirjeldab ööd oma memuaaris järgmiselt: «ärkasin äkitselt verd oksendades, veri kattis voodit justkui selles «Ristiisa» stseenis.»

Kilmer tunnistab raamatus, et ta hakkas selle peale koheselt palvetama, helistas hädaabisse ning andis juhtunust märku ka Cherile. Näitleja sõnul suutis ta vaatamata olukorra tõsidusele teha nalja ning jätkas naermist ka hapnikumaski tagant.

Kunagine filmistaar sai pärast trahheotoomiat, keemiaravi ja radiatsiooni läbimist vähist võitu. «Olen ​​vähist vaba juba üle nelja aasta ja see ei ole tagasi tulnud. Olen inimestele nii tänulik.»

Kõrivähk mõjutas ka Kilmeri kõne ning mees on seetõttu teinud iga päev hääleharjutusi. «See, et minu kahjustatud kõne oleks võinud lõpetada minu karjääri, ning see teadmine andis mulle motivatsiooni,» tõdes näitleja.

Kilmer tegi 2015. ja 2016. aastal näitlemisest pausi, kuid naasis juba 2017. aastal kinoekraanile, vahendab IMDb andmebaas. Filmi «Tippkutt», mis tegi 1986. aastal mehest filmistaari, tegelast taaskülastab Kilmer ka filmi järjes, «Tippkutt: Maverick». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles