DROONIVIDEO ⟩ Harukordne probleem lennujaamas: parkimiskohti tiivulistele napib

Elu24
Copy
Stanstedi lennujaamas on parkimiskohtade nappus.
Stanstedi lennujaamas on parkimiskohtade nappus. Foto: SWNS/ScanPix

Ühendkuningriigi suuruselt 3. ning maailmas 49. lennuaam on täna õõvastavalt vaikne, näitab Briti meedias avaldatud video. Lennukitele on praegu raske parkimiskohtigi leida.

Londoni lähedal asuva Stanstedi lennujaama poolt avaldatud video annab aimu, kui veidrate probleemide ette eriolukord paneb. Keegi ei reisi, õhus on peamiselt riiklikud evakuatsioonilennud oma kodanikele.

Nii on Stanstedis läinud lennukite paigutamisega kitsaks. «Tavaliselt teenindame sellisel aja 500 lendu päevas,» meenutas lennujaama esindaja. Nüüd peavad nad aga paigutama kuskile ligi 100 lennukit, mis muidu viisid lendajaid 200 maailma sihtkohta.

Nii on lennukite «parkla» üsna umbes. Samas näitab droonivideo ka autoparklas valitsevat tühjust.

Liiklus ei ole täielikult peatunud. «Kaubalennud toovad ikka Ühendkuningriiki esmatarbekaupu,» kinnitati pressiteates. Samuti võib ka sõrmedel üles lugeda senini päeva jooksul toimuvad reisilennud.

See, et droonid lennujaama kohal võivad lennata, annab ise aimu olukorra erakordsusest. Tavaliselt läheb sellise intsidendi peale kogu õhuruum kinni, tuhanded reisijad hilinevad. Nüüd on see aga täiesti turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles