COV-IDIOOT ⟩ Koroonaviirusega moeblogija, keda süüdistatakse haiguse levitamises: me kõik teeme vigu, ka mina teen!

Elu24
Copy
Arielle Charnas 2020. aastal.
Arielle Charnas 2020. aastal. Foto: Image Press Agency/Scanpix

USA moeblogija ja -disainer Arielle Charnas (32) sattus kriitikanoolte alla, sest kasutas tutvusi koroonaviiruse testi saamiseks. Asi läks veelgi hullemaks, kui selgus, et koroonapositiivseks kuulutatud naine lahkus koos perega New Yorgist. 

New Yorgist pärit moeblogija hakkas oma haiguskulgu dokumenteerima 16. märtsil, mil ta avaldas om 1,3 miljonile fännile, et tema enesetunne on kehv. Samuti teatas ta paar päeva hiljem sotsiaalmeedia vahendusel, et on koroonapositiivne ja et talle tegi testi tema hea sõber dr. Jake Deutsch.

Hiljem tegi ta koos dr. Deutschiga sotsiaalmeedias isegi otseülekande, milles nad selgitasid tema sümptomeid. Kuigi paljud jälgijad kiitsid blogija avatust, olid teised kahtleval seisukohal ja ei mõistnud, miks just temale test tehti, kuigi neid on niigi vähe.

Nimelt on USAs saanud rikaste jaoks trendiks see, et nad põgenevad koroona ajal väikelinnadesse.

Asjalood läksid veelgi hullemaks, kui koroonapositiivne Arielle jättis perega oma New Yorgi kodu ning kolis hoopis Hamptonisse. Nimelt on USAs saanud rikaste jaoks trendiks see, et nad põgenevad koroona ajal väikelinnadesse.

Sotsiaalmeedias hakati sisuloojat sedapuhku haiguse levitamises süüdistama. «Miks sa Hamptonisse tulid? Teiesuguste inimeste pärast, kes linnast siia tulevad, levib nüüd koroonaviirus ka siin,» kommenteeris üks pahane jälgija.

«Vau. Ma olen šokeeritud ja kurb, et te ei jäänud perega karantiini, et selle (koroonaviirus - toim) levikut aeglustada. Ilmselt oled sa ikka nakkusohtlik. Olen su fänn olnud pikka aega ja see teeb mind väga kurvaks,» kirjutas veel teinegi fänn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fresh air ??

A post shared by Arielle Charnas (@ariellecharnas) on

Sisulooja isekas käitumine on kohalikes meediaväljaannetes palju kajastust saanud ning mitmed kriitikud leiavad, et see on klassikaline näide sellest, milline näeb «rikaste privileeg koroonaviiruse ajastul välja», vahendab BuzzFeed News. 

The New York Post nimetas naist isegi «cov-idioodiks». 

Arielle on nüüdseks ka ise sotsiaalmeedias sõna võtnud. Esiti postitas ta Instagrami video, kus vabandas oma tegude pärast. «Ma tahan lihtsalt öelda, et mul on väga kahju,» sõnas 32-aastane sisulooja pisaraid pühkides sotsiaalmeedia vahendusel. «Ma pole ealeski soovinud kellelegi viga teha ja me pole halvad inimesed,» lisas ta.

Seejärel postitas ta Instagrami ka omapoolse selgituse. «Ma ei kirjuta seda seetõttu, et otsida oma tegudele vabandusi või teenida poolehoidu. Ma tahan jagada seda, mis tegelikult juhtus ning väljendada oma siirast kahetsust.»

«Ma vabandan kõigi ees, kellele ma tahtmatult oma otsusega haiget tegin.» Blogija sõnab ka, et sel hetkel, mil see kõik juhtus, koges ta samasugust hirmu, paanikat ja muret nagu kõik teisedki riigis. 

«Ilmselt olete viimastel nädalatel lugenud meediast ja sotsiaalmeediast lugusid minu otsuste kohta. Ma saan sellest aru. Olen avaliku elu tegelane ning olen oma karjääri ehitanud sellele, et luban inimesed ligi põhimõtteliselt kõigele, mis mu elus toimub.»

Ta avaldas ka, et kuigi ta on leppinud sellega, et teda kritiseeritakse, on asjad läinud viimasel ajal väga hulluks. Naise sõnul on teda ja tema perekonda lausa tappa ähvardatud.

«Kui ma hakkasin dokumenteerima seda, mida ma kogesin, tegin ma seda seepärast, et mul polnud aimugi, millega tegemist on. Ma ei teadnud, et mul on potensiaalsed koroonaviiruse sümptomid, kuna see, mida ma olen uudistest kuulnud oli väga erinev sellest, kuidas mina end tundsin.»

«Covid-19 oli veel väga uus ja informatsioon polnud hõlpsasti kättesaadav,» lisas ta.

Arielle selgitas oma postituses ka, et nad olid perega kaks nädalat oma Manhattani kodus karantiinis enne, kui nad otsustasid sealt lahkuda. Naise sõnul jälgisid nad oma sümptome ning konsulteerisid ka arstiga. Linnast lahkusid nad alles pärast seda, kui olid oma arstilt selleks loa saanud.

Ta lisas veel: «Meie auto kütusepaak oli täis - me ei teinud ühtegi peatust ning tellisime endale kõik eluks vajaliku koju, hoides selle kõige juures sotsiaalset distantsi. Maja, kuhu me kolisime, on uuel ja üsna tühjal tänaval, kus pole eriti liikust.»

«Lisaks meile elab siinkandis veel üks perekond, keda oleme oma olukorrast teavitanud,» lisas blogija ning kinnitas, et ka naabreid teavitati nii, et peeti kinni kõikidest reeglitest.

«Me oleme kõik inimesed. Me teeme vigu, ka mina teen, eriti kui käes on selline kriis, mis areneb nii kiiresti. Mina ja mu pere vabandame väga kõigi ees, kellele on tundunud, et me ei võta seda olukorda tõsiselt. Oleme pühendunud sellele, et edaspidi teeksime otsuseid, mis on vastutustundlikud ja põhinevad faktidel.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arielle Charnas (@ariellecharnas) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles