PILDID JA VIDEO ⟩ Ecuadori sadamalinnas on koroonaviiruse tõttu trööstitu vaatepilt

Inna-Katrin Hein
Copy

Lõuna-Ameerika riigi Ecuadori suurima sadamalinna Guayaquili tänavatel on trööstitu vaatepilt, kuna igal pool on näha viirushaiguse Covid-19 tagajärjel surnute kirste ja isegi tänaval surnuid.

Igal hommikul käivad kaitseriietuses medtöötajad kodusid läbi, et võtta sealt surnud kaasa ning osad pered on oma surnud enne töötajate saabumist tänavale tõstnud, teatab afp.com.

Arstid on jätnud kodudesse raskes seisundis koroonaviirusse nakatunuid, kuna haiglad on koroonapatsiente täis ja enam ei ole voodikohti.

Osa peresid on pidanud ootama päevi, et viirushaiguse Covid-19 tagajärjel surnud pereliige ära viidaks. Kuni teda ei ole eemaldatud, ei ole nad saanud oma kodus elada.

Naine vaatamas Ecuadoris Guayaquilis kirstu, milles on ta ema, kes suri viirushaiguse Covid-19 tagajärjel
Naine vaatamas Ecuadoris Guayaquilis kirstu, milles on ta ema, kes suri viirushaiguse Covid-19 tagajärjel Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

CBS Newsi korrespondent küsitles kohalikke, kelle arvates ei suuda Ecuadori tervishoiusüsteem koroonaviiruse puhanguga toime tulla.

«Ecuadori võimud teadsid, mis toimus Hiinas ja mis toimub Euroopas, reageerides siinsele puhangule liiga aeglaselt,» sõnas Guayaquilis elav Stalin Briones.

Linnapea Cynthie Viteri sõnul on Ecuadori koroonaolukorras süüdi valitsus, mille liikmed on tema arvates otsustusvõimetud.

«Ecuadori tervishoiusüsteem on alla igasuguse taseme. Koroonaviirus jätkab levimist, kuna piiranguid peaaegu ei ole. Inimesed surevad massiliselt ja osad lausa tänavatel, kuhu nad jäävad tundideks või isegi päevadeks, sest keegi ei vii neid ära,» sõnas linnapea.

Viirushaiguse Covid-19 tagajärjel surnu Ecuadori Guayaquili tänaval, kaetud sinise kilega
Viirushaiguse Covid-19 tagajärjel surnu Ecuadori Guayaquili tänaval, kaetud sinise kilega Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Ecuadoris ei ole tehtud laustestimist ning andmed nakatunute ja surnute kohta on erinevate allikate andmetel erinevad.

USA meedia andmetel on Ecuadoris sel nädalal viirushiaguse Covid-19 tagajärjel surnud vähemalt 400 inimest.

Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel on Ecuadoris uue koroonaviiruse nakkus diagnoositud 3163 inimesel, viirushaigusse on surnud 120 inimest ja paranenud on 65 inimest.

Maailmas on uue koroonaviiruse nakkuse saanute arv ületanud 1 miljoni piiri ja viirushaiguse tagajärjel on surnud üle 53 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles