Uku Suviste saab võimaluse osaleda Eurovisiooni eriüritusel

Elu24
Copy
Uku Suviste Eesti Laulu finaalis.
Uku Suviste Eesti Laulu finaalis. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuigi tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus jääb koroonakriisi tõttu ära, otsustas Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) korraldada eriürituse, mis toimub finaalipäeval, 16. mail, ning osalema on oodatud ka Eestit esindama pidanud Uku Suviste.

Euroopa Ringhäälingute Liit ja selle Hollandi liikmed NPO, NOS ja AVROTROS kinnitasid teisipäeval, et ärajäänud Eurovisiooni asemel toimub 16. mail telesõu «Eurovision: Europe Shine A Light», vahendas eurovision.tv.

Kuigi ürituse täpset formaati pole veel teada, kõlavad seal arvatavasti kõik 41 laulu, mis tänavusele Eurovisioonile valiti – küll aga mitte võistluslikus vormis. Saatejuhid on samad, kes pidanuks juhtima tänavust Eurovisiooni: hollandlased Chantal Janzen, Edsilia Rombley ja Jan Smit.

Fännidele lubatakse palju üllatusi: näiteks on kutsutud osalema paljud eelmiste aastate eurolauljad, kes esitavad tuttavaid laule eri Euroopa paikades, ning plaanis on ka tänavuste artistide ühislaul, seda ilmselt videosilla abil. Saate kestus on umbes kaks tundi.

ERRi meelelahutussaadete peatoimetaja Karmel Killandi kinnitas, et erisõud näitab ka ETV, kuid tema sõnul pole tegemist otsesaatega. «Me saame kokku monteeritud saate, mille EBU annab kõikidele Eurovisioonist osa võtma pidanud riikidele. Sinna juurde saame ise toota erinevaid saateid ja ETV-l on kavas Ukuga midagi teha, sest vaatajate poolehoid talle oli erakordselt suur. Juba peame plaani ja arutame ning anname õige pea teada,» selgitas Killandi.

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula ei osanud Uku Suviste osalust veel täpselt kommenteerida. «Täpne formaat on selgumisel, sest veel pole EBU-l teada, millise riigi telekanalid sellest saatest osa võtta soovivad,» ütles ta Elu24-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles