KODUKARANTIINI MÕJUD ⟩ Eesti mehed hakkasid naistele vibraatoreid ostma, huvi seksnukkude vastu pole tõusnud

Elu24
Copy
Sekspoed on kinni, aga netis läheb äri edasi.
Sekspoed on kinni, aga netis läheb äri edasi. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Koroonakriis on Eesti pered mitmeks nädalaks kodudesse sulgenud ning lõppu pole veel paista. Kuni klubitamisele ja kohvitamisele on punkt peale pandud, peavad ka vallalised nelja seina vahel üksi läbi ajama. Kuidas on see muutnud eestlaste huvi sekslelude vastu?

Erootikapoe Must Panter esindaja sõnul on muudatus toote eelistustes toimunud. «Kui varem oli e-poe klient peamiselt naine, kes ostis endale või kallimaga koos vallatlemiseks tooteid, on nüüd lisandunud hulk meeskliente, kes ostavad oma kallimale sekslelusid.»

Musta Pantri arvates on mehed jõudnud koduses karantiinis arusaamale, et sekslelu on alus õnneliku seksuaalse suhte tekkeks. «Teadupärast on naisel vaja orgasmini jõudmiseks enam kui lihtsalt vaginaalset penetratsiooni,» selgitas esindaja.

Eesti suurima kaubavalikuga erootikapoe Hot Lipsi juhatuse liige Timo Majuri möönis aga, et viimaste nädalatega on jaemüügist kadunud ca 70% ning üllatuslikult on ka internetimüük viiendiku võrra vähenenud.

Eesti meeste huvi seksnukkude vastu pole koroonakriisi jooksul tõusnud.
Eesti meeste huvi seksnukkude vastu pole koroonakriisi jooksul tõusnud. Foto: SIPA/Scanpix

Enim tellitakse praegu soodsaima hinnaklassi tooteid. «Kardetakse, et homme raha ega tulu juba pole,» spekuleeris Majuri, mis võiks muutuse taga olla. Majuri sõnul on koroonahirm võtnud eestlastelt ka seksiisu. «Arvan, et päevast päeva käiv koroona-ajupesu on pigem tekitanud ärevust peredes ja võtnud huvi nii seksi kui sekslelude vastu,» põhjendas mees langenud müüginumbreid.

Kumbki pood pole aga täheldanud, et meestele mõeldud masturbaatoreid viimasel ajal rohkem kaubaks oleks läinud: küllap pole üksikud mehed siis veel nii meeleheitel, et tehiskaaslast otsida. «Kõik tootegrupid müüvad edasi, aga praegu on müügimahud väiksemad,» täpsustas Majuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles