VIDEO ⟩ Vene politsei arreteeris jõhkralt koroonanumbrid kahtluse alla seadnud arsti (4)

Elu24
Copy
Anastasia Vasiljeva koos advokaadiga kohtus.
Anastasia Vasiljeva koos advokaadiga kohtus. Foto: AP/Scanpix

Arstide ühingu esinaine viis parajasti haiglale kaitsevarustust kohale, kui ta vägivaldselt vahi alla võeti.

Karmid kaadrid filmiti nädala keskel Põhja-Venemaal Okulovas, kirjutab Raadio Vaba Euroopa. Seal pidas politsei jõudu kasutades kinni Arstide Alliansi liidri Anastasia Vasiljeva.

«Politsei ründas Vasiljevat ja vedas ta politseijaoskonda,» kirjutas Arstide Allianss. «Ta kaotas teadvuse ilmselt siis, kui erariietes politseinik teda kägistas.»

Väidetavalt toimetas naine kohalikku haiglasse maske ja muud kaitsevarustust, millest riigi äärealadel on sageli puudus. «See on fašism!» kritiseeris Arstide Allianss. Liidu liikme Ivan Konvalovi sõnul viidi ta eraldusmärkideta autos ööseks jaoskonda.

Kreml valetab?

Kohtus määrati talle järgmisel päeval 1600-rublane trahv karantiini rikkumise ja politsei käsu eiramise eest. Vasiljeva juhitud Arstide Allianss on seotud opositsioonijuhi Aleksei Navalnõiga.

Allianss on tugevalt kritiseerinud Kremli kriisivastaseid meetmeid ning seadnud koroonaohvrite numbrid kahtluse alla. «Valitsus valetab avalikult,» ütles Vasiljeva 20. märtsil. «Võimud ei taha, et inimesed mõistaks, kui kehvas olukorras meie tervishoid on.»

Arstide Allianss jagas haiglates laiali kaitsevarustust, mis oli soetatud rahva poolt annetatud 3 000 000 rubla eest. Vasiljeva sõnul oli summa märkimisväärne, kuna ametiühing pole suur ning rahvas vaevleb erakordselt nõrga rublakursi ja koroonakriisi käes.

Veel ei ole kindel, kas ettevõtmine jätkub. Punase Risti juhi sõnul oli märtsi lõpus vähemalt 17-s Venemaa regioonis ventilaatoritest ja muust elutähtsast varustusest puudus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles