Tõeline raudmees - Jaapani suusahüppelegend kavatseb ligi 50-aastasena olümpiale minna

Elu24
Copy
Jaapani suusahüppaja Noriaki Kasai Holmenkolleni MK-etapil eelmise aasta märtsis.
Jaapani suusahüppaja Noriaki Kasai Holmenkolleni MK-etapil eelmise aasta märtsis. Foto: Arvid Müller/www.imago-images.de/Scanpix

Asjad maailmas muutuvad. Kuid tundub, et lisaks surmale ja maksudele on veel üks kindel asi - see on jaapanlane Noriaki Kasai. Jaapani suusahüppaja läheneb juba 50. eluaastale ja jätkab endiselt võistlemist maailma tipus.

Juba hooajal 1988–1989 maailmakarikal debüteerinud Kasai jäi lõppenud aastal ilma MK-punktideta. Tundus, et hiilgav karjäär on jõudnud finišisirgele...

Suvel 48-aastaseks saav Jaapani mägikotkas tahab aga tulevatel aegadel veel kõrgemaid noote võtta. «Tahan kõigile näidata, et olen võimeline tipptasemel kaasa tegema,» rääkis Kasai Skispingrenile. 

Mehe eesmärgiks on Pekingi 2022. aasta taliolümpiamängud. Samal aastal saab Kasai 50- aastaseks. 

«Tahan kindlasti Pekingi olümpial hüpata.» Pekingi talimängud on kavas 2022. aasta alguses. Kui Kasai peaks Jaapani koondisesse mahtuma, oleks see mehele üheksas olümpia! Oma olümpiadebüüdi tegi jaapanlane Albertville`is 1992, 2014. aasta Sotši talimängudel võitis Kasai suurel mäel hõbeda ja meeskonnavõistluses pronksmedali, ta on osalenud 569 MK-etapil.

Jaapanlase Noriaki Kasai suureks sihiks on Pekingi 2022. aasta taliolümpiamängud.
Jaapanlase Noriaki Kasai suureks sihiks on Pekingi 2022. aasta taliolümpiamängud. Foto: ODD ANDERSEN/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles