USAs elav ujuja Merle Liivand põdes kodus: mõned arvavad ikka, et on pidu

Elu24
Copy
Merle Liivand
Merle Liivand Foto: Erakogu

USAs, Florida osariigis elav Eesti ujuja Merle Liivandi (28) arvates pole sealsetele kohalikele praegune koroonaolukord maailmas veel kohale jõudnud. Eestlanna, kellel oli märtsi alguses mõned koroonasümptomid, arvab aga ise, et tegu on äratuskõnega meile kõigile. 

Liivand rääkis Elu24-le lühidalt sellest, mida tema arvab koroonaviiruse Covid-19 levikust ning sellest, kuidas näeb välja igapäeva elu tema elukohas.

«New York ja Manhattan on päris jama aga Floridas pole vist inimestele ikka veel kohale jõudnud. Ütleks, et mõned arvavad ikka, et on pidu ning tundub, et sellised asjad nagu üksteisest distantsi hoidmine ja maskide kandmine veel ei eksisteeri.»

Mõned arvavad ikka, et on pidu.

Eestlanna sõnul on poodides vanematele inimestele kindlad külastusajad ning poodi sisenetakse järjekorra alusel. «Poed on küll tühjad aga Amazon toob kõik kätte, kuid ooteaeg on umbes kolm päeva.» 

Liivand tunnistas lisaks, et ta võis märtsis koroonaviirust Covid-19 põdeda. «Olin märtsi algul haige ja sümptomid olid suht samad, aga kuna testi polnud võimalik saada, põdesin kodus.» Lõpuks siiski teadmatusse jäänud Liivand lisas, et tal oli palavik ning tema kopsud olid köhimisest valusad. «Olin kolm nädalalt isolatsioonis ja tunnen end nüüd tugevana.» 

Eesti ujuja Merle Liivand, kes elab Ameerikas, annetas koroonaviirusega võitlevatele arstidele oma ujumisprillid.
Eesti ujuja Merle Liivand, kes elab Ameerikas, annetas koroonaviirusega võitlevatele arstidele oma ujumisprillid. Foto: Erakogu

See on meile äratuskõneks kohe kindlasti.

Ujumisega eestlanna hetkel tegeleda ei saa, kuna avalikkusele on suletud nii basseinid kui ka rannad. Liivandi sõnul rõõmustavad selle üle aga muidugi loomad: «lamantiinid ja raikalad on õnnelikult välja ilmunud.» 

Koroonaviiruse osas usub Liivand, et inimkond õpib tänu sellele arusaama, et me sõltume kõigist. «See on meile äratuskõneks kohe kindlasti,» arvab eestlanna ja lisab «loodust koristades olen ammu mõelnud, et millal tuleb pauk... nüüd on raputav.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles