Alastipiltide äri alustanud juutuuber Enni Britta võitleb leketega: keegi saatis pildid tervele Eestile

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Juutuuber Enni Britta.
Juutuuber Enni Britta. Foto: Erakogu

Juutuuber Enni Britta teatas möödunud neljapäeval, et liitus OnlyFansiga ja paneb üles intiimsed pildid, mida kuutasu eest näha saab. Alastifotod hakkasid aga üsna kiiresti oma elu elama.

Enam kui 13 000 jälgijaga Eesti juutuuber tegi eelmisel nädalal konto saidile OnlyFans, kuhu pani üles pesu- ja alastipilte. Viimased pidi Enni aga üsna ruttu profiililt maha korjama, kuna piltide nägemiseks raha maksnud mehed asusid neid levitama.

«Keegi mu OnlyFansi subscriber'itest saatis mu pildid tervele Eestile laiali ja politseist ootan menetluse alustamist,» ütles Enni Elu24-le. Oma OnlyFansi profiilil selgitas ta, et pilte levitati kaitseväelaste grupivestlustes. Samuti on pildid liikvele läinud Discordi jututubades. «Edaspidi on profiilil ainult pesupildid ja paljastavamat kraami saadan DMis (st privaatsõnumi kaudu – toim),» tegi juutuuber seepeale muudatuse.

Enni Britta profiilil olid algul üleval ka alastipildid, kuid need võttis ta maha, kui fotod levima hakkasid.
Enni Britta profiilil olid algul üleval ka alastipildid, kuid need võttis ta maha, kui fotod levima hakkasid. Foto: Kuvatõmmis saidilt OnlyFans.com

Üllatuslikult tõi Ennile meelehärmi ka süüdimõistetud naisepiinaja Daniel Sepp, kes otsustas luua saidi ainultfännid.ee, kuhu lubas kokku koguda kõik Eesti OnlyFansi profiilid. «Lehe eesmärk on Covid-19 ajal säästa kulusid ja anda inimestele põhjus koju jääda,» selgitas Sepp Instagramis.

Praegu suunab sait ainultfännid.ee külastajad edasi Enni Britta OnlyFansi profiilile. Juutuuberi arvates on Daniel Sepa tegevus illegaalne.

Politsei: piltide levitamisega tuleb arvestada

Politsei- ja piirivalveameti narko- ja organiseeritud kuritegevuse talituse juhtivuurija Ardo Ranne ütles Elu24-le, et kui Enni Britta on pildid üles pannud vabatahtlikult tulu teenimise eesmärgil, pole nende levitamises midagi kuritegelikku. «Kui keegi sisu eest maksnud klientidest otsustab enda valdusesse saadud pilte avalikkusega jagada, ei ole tegemist kuriteoga,» kinnitas ta.

Ardo Ranne.
Ardo Ranne. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ranne sõnul tuleb intiimsete jäädvustuste üleslaadimisel ette näha võimalust, et neid edasi jagatakse või muul moel müüja usaldust kuritarvitatakse. «Üleskutsetesse end veebis raha eest eksponeerida ja pealtnäha hõlpsat tulu teenida, soovitan suhtuda skeptiliselt. Tegevused internetis jätavad jälje igaveseks ning kord juba üles laaditud fotosid tagasi võtta ei saa,» selgitas juhtivuurija.

Siiski võib Enni Britta soovi korral pöörduda tsiviilkohtusse, et selgitada välja võimalik kahju, mis tasuliste piltide lekitamisega tekitati. See on aga keeruline, kuna pilte pole avalikult üles pandud, vaid neid saadetakse omavahel edasi. «Ma ei jõua nendega võidelda ja hetkel on suhteliselt võimatu kindlaks teha, kes lekitajad on,» vihjas juutuuber Elu24-le, et kohtuteed ta ette võtta ei plaani.

Enni Britta OnlyFansi kasutajale pääseb ligi 20-dollarilise (ca 18,5-eurose) tellimusega, mis kehtib kuu aega. Tema profiil on leitav siit.

Copy
Tagasi üles