Vabavõitlustäht taples kodu kaitstes elu ja surma peale (1)

Elu24
Copy
Ameerika vabavõitleja Anthony Smith (paremal) võitlemas rootslase Alexander Gustafssoniga.
Ameerika vabavõitleja Anthony Smith (paremal) võitlemas rootslase Alexander Gustafssoniga. Foto: Erik Simander/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

USA vabavõitlustäht Anthony Smith ärkas pühapäeval keset ööd hirmsa vaatepildi peale. Keegi oli tema majja sisse murdnud.

Ameeriklasest võitluskunstnik käis hirmuäratava kohtumise sissetungijaga samm-sammult läbi ESPNile antud intervjuus.

Asja tegi kohutavamaks tõsiasi, et tegemist ei olnud tavalise sissemurdmisega.

«Ta ei varastanud mitte midagi, ta ainult karjus. Ma ei tea, miks ta meie majja tungis. Kartsin, et kohe paugub püss või ta haarab noa,» rääkis Smith. 

Kuigi Smith valitseb kontaktalasid suurepäraselt, tuli tal võidelda sissetungijaga elu ja surma peale. Profisportlasest väiksemakasvuline, umbes 90 kilogrammi kaaluv «kutsumata külaline» avaldas Smithile uskumatult kõva vastupanu. «See oli võitlus elu ja surma peale,» ütles Smith.  

«Ükski normaalne inimene niimoodi ei kakle. Ma ei ole maailma kõige kõvem vabavõitleja, kuid üht-teist ma siiski oskan, aga selle tänavakraaklejaga pidin ropult vaeva nägema, et teda taltsutada. Ta kannatas ära iga löögi, põlvelöögid, küünarnukilöögid ja jätkas vastupanu,» jutustas Smith. 

Taplus sai lõpu politsei saabudes. Veriseks tombuks klobitud sissetungija jätkas kummalist käitumist ka pärast seda, kui tal käed raudus olid. 

Anthony Smith on rootslase Gustafssoni põrandale löönud. Matš leidis aset mullu juunis.
Anthony Smith on rootslase Gustafssoni põrandale löönud. Matš leidis aset mullu juunis. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago images / Bildbyran/Scanpix

«Ta pobises midagi, et tal on kahju, kui ta ära viidi,» meenutas Smith. 

UFC-võitleja ütles, et kaitses oma peret ja kolme last. Smith arvas, et rünnak oli suunatud konkreetselt tema vastu, kuid naabermajade valvekaamerad salvestasid sissetungija liikumise ka nende hoonete juures. Smithi majja pääses röövel avatud garaažiakna kaudu. 

Smith rääkis, et ei olnud varem sellist turvatunde puudumist kogenud. Smithi pere on praegu politsei kaitse all, sest sissemurdija lasti pärast lühikest kinnipidamist vabadusse. 

«Olin valmis oma pere eest surema. Ükski normaalne inimene ei tungi keset ööd salaja teise inimese koju.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles