Nii tehakse ajalugu: Euroopa tipphokiklubi juhiks saab naine

Elu24
Copy
Pyeongchang 2018 taliolümpia. Šveitsi naiste jäähokikoondise väravavaht Florence Schelling (vasakul) tõrjumas venelaste pealeviset.
Pyeongchang 2018 taliolümpia. Šveitsi naiste jäähokikoondise väravavaht Florence Schelling (vasakul) tõrjumas venelaste pealeviset. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Šveitsi jäähoki suurklubi SC Bern tegi ajalugu, kui nimetas Florence Schellingi uueks klubi juhiks. 31-aastasest šveitslannast sai teadaolevalt esimene naine, kes kunagi tipphokiklubi juhtinud.

«Otsisime noort, dünaamilist, andekat, visionääriomadustega persooni. Ei olnud tähtsust, mis soost inimene on,» rääkis Berni jäähokiklubi tegevjuht Marc Lüth väljaandele Blick.

SC Berni tegemiste vastu on väga suur huvi, klubi meeskond on aastast aastasse kogunud Euroopa jäähokiliigadest kõige rohkem pealtvaatajaid. Nii tuleb Schellingil kohe rambivalgusesse astuda.

Šveitslanna Florence Schelling on esimene naissoost tipphokiklubi juht.
Šveitslanna Florence Schelling on esimene naissoost tipphokiklubi juht. Foto: JUNG YEON-JE/AFP

«Oluline on kompetents. Just selle pärast me Florence`i palkasime. Elame aastal 2020. Pole tähtis, kas ta on mees või naine. Florence`il on magistrikraad ärijuhtimises  ja ta on kogu elu elanud ja tegutsenud meestemaailmas,» lisas Lüth.

Schellingi töötab esimesed kuud siiski poole kohaga, sest ta on paranemas eelmise aasta lõpus juhtunud suusaõnnetusest. Schelling kuulus sportlaskarjääri jooksul väravavahina Šveitsi koondisesse, ta on valitud ka MMi turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles